Los bericht bekijken
  #27  
Oud 30 december 2008, 15:08
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ziggofan Bekijk bericht
waarvoor je eerst weer een ontvanger moet aanschaffen...

Hoe dan ook neemt digitaal wel toe, echter is de dekkingsgraad nog lang geen 100%. Er komt denk ik zeker een moment dat Ziggo de laatste 5% gaat dwingen door de stekker uit analoog te trekken,
De nederlandse regering trok analoog er al uit en verplichtte de mensen die analoog op een "hark" keken om een satelliet schotel op het dak te zetten of anders digitenne te nemen.
Dus dat is niets nieuws,voor degenen die straks geen analoog kunnen nemen als ziggo de stekker er al uit zou trekken,is er digitenne.
De ontvangers kosten bijna niets meer,worden vaak al gratis uitgedeeld en als analoog er echt opeens uit zou gaan regelt Ziggo heus wel dat er digitaal is,of anders als alternatief Digitenne.
Men hoeft daar geen nieuwe tv voor te kopen.
Als je bij iedere vooruitgang moet denken aan oudere tv's en types dan kan je nooit iets doorvoeren,er zullen voor de echt arme mensen die die 3 tientjes niet kunnen missen voor een decoder echt wel alternatieven komen.
Dit is echt niets nieuws,ooit is de netspanning ook van 110 naar 220 volt gegaan en moest iedereen trafo's aanschaffen voor de 110 volt apparaten,toen breedbeeld werd ingevoerd hadden de 4:3 kijkers zwarte balken en zoals gezegd is analoge tv er ook uit en als analoog kabel er uit zal gaan komt er voor iedereen ook een betaalbare optie of gratis vervanging.
Je stokpaardje is steeds, de arme mensen kunnen dit niet,maar elke gemeente heeft verplicht een minima beleid waar arme mensen een beroep op kunnen doen en is er een overheid die er op toe ziet (net als bij digitenne) dat er gratis of voor geringe vergoeding een alternatief komt.
Ik heb overigens nog geen een arm iemand in de winkel zien bedelen voor een decoder,dus als het zover is valt het echt wel mee,voorlopig is er een wettelijke verplichting van 15 analoge tv kanalen en biedt Ziggo nog steeds het dubbele aantal.