Los bericht bekijken
  #16  
Oud 30 december 2008, 14:53
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FJRobert Bekijk bericht
Als dat niet helpt, dan zijn wij als consument toch overgeleverd aan de goden.

Dan is er nog maar één mogelijkheid dat de MGV eens gaat onderhandelen en streeft naar verbetering van Ziggo, zoals zij ook stellen op de site.

Ik denk ook dat de gebruikersvereniging moet groeien tot een echte vereniging, des te meer leden, des te meer acties van gebruikers naar Ziggo toe.

Citaat Site Ziggo-gebruikers.nl

Ziggo is de nieuwe naam voor de vroegere Kabel-TV en Internet providers "Casema", "@Home" en "Multikabel", welke in mei 2008 onder de naam Ziggo verder zullen gaan. De MGV is begonnen als de gebruikersvereniging van Multiweb (MGG), wat later via Sonera (SGV) in Multikabel en MGV is overgegaan en bestaat sinds 1998. De MGV heeft leden die stemrecht hebben over het beleid van de vereniging. Verder kent de MGV forumleden. De MGV komt op voor de belangen van leden en forumleden en signaleert conflicten en technische problemen en heeft altijd via directe contacten een goede verstandhouding met Multikabel gehad, waarbij onze inbreng in diverse produkten en verbeteringen bij Multikabel terug te zien is. Wij zullen dit in de toekomst met de nieuwe "Ziggo" organisatie voortzetten.
Wij hebben regelmatig contact met Ziggo en brengen de problemen ook naar voren. Diverse algemene knelpunten (ook op gebied van internet) zijn hierdoor mede opgelost. Verder hebben we al voor honderden mensen bemiddeld bij Ziggo. Ook veel problemen die door Ziggo medewerkers op dit forum opgelost worden lopen via de MGV.De grootste problemen van dit moment komen allemaal voort uit:
  • migratieproblemen en niet goed werkende administratieve systemen waardoor sommige mensen verkeerde profielen krijgen en daardoor te lage internet snelheid, verkeerde of geen nota's ontvangen etc.
  • slechte communicatie waardoor klanten tijdens werkzaamheden of storingen, of na het lezen van een onduidelijke brief of folder massaal de helpdesk gaan bellen waardoor die onbereikbaar wordt voor 'echte' storingen.
  • Nieuwe systemen die voor veel helpdesk-afdelingen nieuw en onbekend zijn waardoor zaken fout gaan of lang duren.
  • Achterstallig onderhoud/uitbreiding van de internet infrastructuur waardoor in sommige gebieden de snelheden niet gehaald worden.
We weten dat momenteel hard gewerkt wordt aan de upgrades van het netwerk waardoor de snelheidsproblemen snel tot het verleden zullen behoren.

Blijkbaar vindt Ziggo zelf dat ze de communicatie goed doen, want veel veranderingen daarin zien we op dit moment nog niet gebeuren. En het zou juist zoveel rust geven bij de helpdesk als er sneller meer en betere informatie naar buiten komt zodat klanten niet meer hoeven te bellen bij een storing.

Helaas kunnen wij niet meer doen dan aangeven waar de problemen zitten en bemiddelen bij individuele problemen. De rest zal Ziggo toch zelf moeten oplossen. Maar in 2009 verwacht ik dat ze wel een flinke verbetering in de dienstverlening zullen laten zien. Dat is makkelijk lijkt me, als je van heel diep komt .
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....