Los bericht bekijken
  #5  
Oud 30 december 2008, 14:23
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Ziggo geeft je wel een modem maar geen telefoon (oke dat prut ding geven ze om de lijn te testen maar is niet bedoeld om te bellen). Ziggo geeft je wel een modem maar geen computer. Ziggo geeft je wel een aop maar geen tv voor het analoge signaal. In deze trend zou ik ook het digitale tv verhaal willen scharen, ze geven wel de aansluiting maar niet het product om er gebruik van te kunnen maken. In dit op zicht zie ik niks vreemds. Het enige correcte om op te merken is natuurlijk wel de gebondenheid aan decoders die er momenteel nog heerst. Verder is het vaker bij het afsluiten van bepaalde diensten zo dat men toch een decoder gratis krijgt.

Met de komst van de CI+ module ergens in 2009 zou hier langzaam verandering in moeten gaan komen. De veronderstelling is dat de tv fabrikanten, en co, dit ook in hun nog uit te komen tv's gaan verwerken en dat men dan dus wel en tv kan gaan aanschaffen waar men, na aanschaf van een erkende cam, zonder losse decoder volledig gebruik van kan maken.
Dan kan men dus weer als van ouds gebruik maken van de tv.

Overigens is het eerder de tv fabrikant waar je beklag zou kunnen doen. Zij hebben in een heel grijs verleden besloten om in hun monitoren een tuner in te bouwen die gebruikt kon worden met analoge signalen zoals die door de lokale kabelboer getransporteerd wordt, deze verschilt bijv tussen Europa en Amerika, maar ook binnen Europa zijn er enkele verschillen. Nu hebben de tv fabrikanten er echter toe besloten om voor het iets afwijkende nederland geen specifieke tv te maken, iets wat ze van ziggo best mogen. Zie maar de paar modellen die dat wel zijn.