Los bericht bekijken
  #183  
Oud 30 december 2008, 12:57
gees's schermafbeelding
gees gees is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 november 2008
Locatie: Parkstad@home
Ziggo Internet: Kabel:Z1 ADSL: Orange/Online 10+Mb/s
DTV: HUMAX iHDR-5050C | HDMI | PHILIPS 42PES0001/D
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Wat kunnen we verwachten van de externe USB aansluiting. Is het mogelijk om hier een HDD aan te hangen en deze dan te kunnen gebruiken voor extensie van je interne HDD maar dan als externe opslag?

deels, voorzover de file grootte kleiner is dan het maximum dat FAT32 ondersteund.
...
zowel de USB als de eth if wordt ondersteund. De ethernet aansluiting kan gebruikt worden voor ftp van niet ge-encrypte files.
Heb de gehele draad nog eens doorgelezen.

Dus: via de ethernet interface op de HUMAX kan ik deze aan mijn LAN koppelen en met de ftp-server in de HUMAX firmware files (opnames) in SD-kwaliteit (niet encrypted) naar mijn *NIX(ext3) of WIN(NTFS) boxen downloaden. Dit zou ook voor files groter dan 4GB-1bit moeten werken mits mijn download client(s) deze file sizes ook ondersteunt. Correct?

En: Aan de USB port kan ik een extern opslagmedium (HDD, pendrive, ...) aansluiten om de opslag capaciteit van de interne HDD van 320GB te vergroten. Dit opslagmedium kan ik naar believen formateren zoals FAT16/32, NTFS, ext2/3, ... Files groter dan 4GB-1bit kunnen natuurlijk alleen op een geschikt format weggeschreven worden bv. NTFS, ext3 ...
Waar is dan het probleem? Of kunnen er alleen media met FAT32 aangesloten worden? Dat zou dan inderdaad waardeloos zijn!

Moeten/Kunnen de files van de USB drive ook weer terug geplaatst worden naar de interne HDD om ze weer te kunnen geven? Of kunnen de files ook direkt van de externe drive afgespeelt worden?

Kunnen versleutelde files (HD) ook naar een USB drive verplaatst worden en later weer op de interne HDD terug geplaatst worden? Hoelang blijft dan de sleutel geldig om deze opnames weer op dezelde of eventueel andere Ziggo PVR te kunnen decrypten en bekijken? Voor copy protectie zou het niets uitmaken waar de files liggen, zolang ze maar versleuteld zijn.