Los bericht bekijken
  #1  
Oud 29 december 2008, 22:10
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard Bravia tuner niet helemaal blind.

Recentelijk een Bravia (40W4000) aangeschaft met de waarschuwing van de verkoper dat de DVB-C tuner niet zal werken op Ziggo. Op zich voor mij geen reden om niet tot aanschaf over te gaan. Een Alfacrypt lijkt me een prima alternatief, maar goed die zit er nog niet in dus.
Wel natuurlijk even alles in laten scannen en idd bijna alle kanalen zwart. Bijna idd want Schagen en Regio22 doen het wel ! Daarnaast heb ik Guide+ info en herkent ie verder alles qua kanaalnamen, beeldformaten, geluidsporen enz. ook van de Music choice kanalen.
Dus eigenlijk ziet de Bravia standaard meer wel dan niet behalve dan de trigger om het beeld en geluid door te laten.
Kan iemand mij inzicht verschaffen wat in het Ziggo signaal nu maakt dat mijn TV zo reageert? Oftewel is het een kwestie van een paar simpele bytes die deze aansturing regelen? Kennelijk zijn die ook zo te kiezen dat het signaal wel wordt vertoond.

Ik krijg er toch meer en meer moeite mee dat ik extra aparatuur moet aanschaffen om naar het Ziggo signaal te kijken. Ik krijg al een modem van Ziggo om te kunnen telefoneren en internetten. Waarom dan ook niet een kastje om DTV (of zelfs HDTV) te kijken. Neen, dat moet ik zelf aanschaffen en kan ik weer wegdoen als ik ga verhuizen. Het lijkt me allemaal een beetje nodeloos ingewikkeld, zeker als mocht blijken dat het ook heel simpel via een paar software bytes blijkt te regelen zijn.

Ziggo stelt dan wel dat het signaal tot en met het AOP hun pakkie an is. Analoog is dat ook zo, want ik kan met iedere TV analoog kijken. Met internet en telefonie gaat het om het signaal tot en met het modem, zodat ik hierop met iedere computer en telefoon kan werken. Echter met DTV houdt het op bij het AOP, ik moet speciale (op Ziggo toegespitste) voorzieningen hebben cq aanschaffen om te kunnen kijken. Vanuit dit licht mis ik dus nog een door Ziggo beschikbaar gestelde voorziening.
__________________
BenJ