Los bericht bekijken
  #2  
Oud 29 december 2008, 16:52
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rijpkema Bekijk bericht
Beste mensen,

Bij Ziggo zelf is het me niet gelukt om de gewenste informatie te krijgen. Hopelijk weten de gebruikers er meer van.

Mijn vraag:

Ik sta op het punt over te stappen naar digitaal en wil alles meteen full-HD hebben (en bijvoorkeur 1080p). Ook wil ik full-HD kunnen opnemen op een harddisk recorder (minimaal 250GB), daarbij wil ik graag dat de recorder de tuner bedient. Ik heb namelijk nog al eens gelezen dat je de tuner eerst met de hand moet instellen alvorens op te kunnen nemen.

Weet iemand of:
- Ziggo een installatie pakket heeft die dit kan en welke hardware er precies in dat pakket zit?
- Of het uberhaupt met audio/video componenten kan wat ik wil?
- Of ik naar een PC-achtige oplossing moet uitwijken?

Met vriendelijke groet,

Edwin
- De TV zul je zelf moeten kiezen
- Er is momenteel nog maar 1 ontvanger beschikbaar die ook HD kan opnemen, de Cisco 8455, zie hier in dit forum. Deze ontvanger is ook geschikt voor interactieve TV. Hij heeft nog wel kinderziektes.
- Er komt in het eerste kwartaal van 2009 nog een tweede HD ontvanger met ingebouwde harddisk-recorder beschikbaar. Dit is een ontvanger van Humax. Meer daarover is hier te lezen. Dit is alleen een HD ontvanger en dus geen interactieve TV.

Inderdaad is een ontvanger die zelf kan opnemen het handigste. Als je een losse HD ontvanger en een losse harddisk-recorder op elkaar zou aansluiten heb je allerlei bijkomende problemen zoals het opstarten van de 2 toestellen als je wilt opnemen, en het feit dat je dan niet in HD kwaliteit kunt opnemen.

Persoonlijk denk ik dat je beter dus een paar maanden kunt wachten met de aanschaf van een HD-PVR tot dat de Humax op de markt is, dan kun je een goede vergelijking maken. Als je daar niet op kunt wachten dan is de Cisco de enige optie. Maar lees wel eerst het forumdeel over de Cisco eens door voordat je overgaat tot aanschaf.....
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....