Los bericht bekijken
  #17  
Oud 24 december 2008, 14:15
Friedchicken's schermafbeelding
Friedchicken Friedchicken is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Ziggo/Casema
DTV: Samsung DCB-B270R/XEN
Berichten: 52
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Moto Bekijk bericht
Hoi
Ik begrijp uit deze discussie dat er ook in Ziggo-gebied problemen zijn met tegelijk een net opnemen en een ander bekijken.
In Nijmegen had ik hetzelfde probleem met mijn Loewe Individual met DR+. Ik heb toen UPC eruit gegooid en Digitenne genomen. Ben maar matig tevreden; vaak bevriezend beeld. Van Digitenne gebruik ik alleen de smartcard - die lelijke kast met dito AB en dito interface wil ik niet.
Wel heb ik dezelfde beperkingen: m.u.v. de publieke netten en TV Gelderland kan ik niet opnemen en zappen tegelijk.
Volgend jaar verhuizen wij naar Bussum => Ziggo-gebied. Maar ik denk dat ik tegen dezelfde beperkingen ga oplopen als ik niet zo'n lelijke aparte ontvanger, AB en interface wil. Daar heb ik niet zo'n mooie Loewe voor gekocht!
Klopt dit? Heb ik aan de Alphacrypt Smartcard van Zippo 'kaal' in feite ook niks? Toch maar een schotel op het dak en CanalDigitaal nemen? (Dan houd je volgens mij het opneem- en zapprobleem.)
Hoop op een goed advies. De sites van Zippo, CanalDigitaal en Loewe bieden niet veel inzicht in deze materie.

Er wordt ook geen inzicht in die materie geven, daar het niet officieel ondersteund wordt. Het kijken naar digitale televisie van Ziggo met je Loewe is een goede oplossing. Hiervoor heb je nodig: TV + Alphacrypt Classic CAM + Ziggo Smartcard. Deze oplossing is DVB-C

Omdat het geen officiele manier is levert ziggo geen ondersteuning en sterker nog bestaat het vermoeden dat ze het actief tegenwerken.

Middels CanalDigitaal kan je ook perfect digitaal kijken en opnemen. Hiervoor gaat hetzelfde op als bij ziggo. TV + Cam Module + Smartcard.
Deze oplossing is DVB-S

Zoals ik uit je eerdere bericht opmaak heb je gekeken naar digitenne (DVB-T). Digitenne staat er niet om bekend een goede/hoge beeldkwaliteit te geven. Een overstap zal voor jouw meer dan zichtbaar zijn!