Los bericht bekijken
  #334  
Oud 24 december 2008, 13:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.462
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dubz Bekijk bericht
Wat meer wil je nog ? En als dan duidelijk blijkt, dat ik in de week dat ik GEEN problemen meer had, op alle hops naar de server 0% packetloss te vinden was en nu opeens weer 10% op een CORE. Wel , dan ben ik blijkbaar zo dom :>
Dus leg het me uit! Waar ligt m'n probleem Cees. En niet alleen die van mij, maar een andere gast die ook Ziggo heeft en 3 straten verder woont (andere eerste hop) heeft precies weer diezelfde problemen !
Die coreserver zelf moet je niet op packeloss testen, want dat zegt dus niets. Ze zijn ontworpen om als router te werken en hebben een bewust ingebouwde hardware limiter op ICMP pakketten. Deze laat niet meer dan 50 ICMP frames naar hemzelf (bijvoorbeeld pings) per seconde toe. Als er dus meer mensen met winmtr testen zodat er meer dan 50 per seconde zijn dropt hij die. Dat is o.a. gedaan zodat zo'n core-router niet down te krijgen is door bijvoorbeeld een DDOS aanval. Het droppen van ICMP frames heeft dus ook nogeens niets te maken met de hoeveelheid verkeer die eroverheen loopt. Het is dus niet zo als je een hogere packetloss op die hop ziet als het drukker is, maar alleen als veel mensen hem pingen.

Dat hij ICMP verkeer dropt om deze reden blijkt hieruit:
Code:
asd-tr0409-cr101> show pfe statistics ip icmp 
ICMP Errors:
    0 unknown unreachables
    0 unsupported ICMP type
    0 unprocessed redirects
    0 invalid ICMP type
    0 invalid protocol
    0 bad input interface
18027534 throttled icmps
    0 runts
 
throttled icmps—Number of requests dropped because of rate limiting by the PFE.
 
Deze core router loopt nu tijdens piekuren op 40% van zijn capaciteit, er is dus na de upgrades nog 60 procent ruimte over.

Dat je problemen hebt met gamen wil ik geloven, waar dat probleem dan optreedt is in elk geval zo te zien niet meer op deze core router, maar ergens daarachter.

De eerdere problemen waar je aan refereerde (voor de upgrade) ontstonden wel daar, en dat was ook te zien aan de sprong in de RTT, maar die zie ik in jouw trace nu 2 hops later onstaan.

Zonder verdere info (behalve A, B X) valt hierover niets te zeggen. Je zult echt dan alle gegevens moeten posten van die andere routes. Maar nogmaals, let niet teveel op packetloss want meestal zegt dat niets ivm genoemde reden voor droppen van dit soort frames.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....