Los bericht bekijken
  #8  
Oud 23 december 2008, 21:35
Sjaacko's schermafbeelding
Sjaacko Sjaacko is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 december 2008
Locatie: Sassenheim
DTV: Samsung
Berichten: 2
Thumbs up

Toen Casema met digitale TV kwam en een gratis decoder actie heb ik dat gedaan. Prima beeld. Door omstandigheden (videorecoreder en 2 DVD spelers aansluiten op 1 TV met 1 scart aansluiting met een Scart schakel kastje) en verhuizing kon ik die decoder niet meer aansluiten en heb dat ook een hele tijd niet gedaan en keek ik gewone analoge televisie. Wat ook niet tegen valt overigens.

Maar goed. Ik kon een Samsung DCB-P850R decoder met ingebouwde harddiskrecorder overnemen van iemand en dus weer aan de digitale TV.

Alles aangesloten, maar ook ik kreeg deze E100 melding.

Helpdesk gebeld. Zij kennen deze code inderdaad niet, omdat-ie "van de decoder" is. De foutmeldingen van Ziggo gaan van E04 tot E52.
Volgens mij komen deze codes wel degelijk van het Ziggo netwerk, maar ja...

OK, aan de gang met de helpdesk.
Apparaat gereset en alles ingesteld zoals het hoort.
Alleen kanaal 999 Ziggo informatiekanaal geeft beeld en geluid. Aan het apparaat/kabel/TV/etc. ligt het volgens mij dus niet. De helpdesk denkt daar anders over en meld mij e.e.a. te gaan resetten en dat het 3 uur duurt voordat het klaar is. Hmmm...

Na ruim 3 uur wachten, nog steeds dezelfde foutmelding.

Nogmaals gebeld. Andere medewerker. Weer alles doorgelopen, instellingen, reset, etc. Geen resultaat. Overigens is bij mij de frequentie op 372000 khz (3 nullen) ingesteld en niet 37200 (2 nullen) zoals de helpdesk beweerd. Volgens hen kon 372000 niet goed zijn.
OK, dan toch maar op aanraden van de helpdesk 37200 gedaan. Resultaat foutmelding "Frequentie buiten bereik". Nou dat kon niet.
Stiekum toch met 3 nullen gedaan en OK. Alle 157 TV en 97 radio zenders worden opnieuw opgehaald (als ik de aantallen goed heb). Dat gaat dus wel goed.

Nog steeds alleen kanaal 999, geen Nederland 1, etc.

De helpdesk medewerker adviseerd mij terug te gaan naar de winkel met de decoder. Niet dus. Ik blijf aandringen. Het ding deed het namelijk wel bij degene van wie ik hem hem heb overgenomen ook met Ziggo indezelfde woonplaats. Ik heb beeld en geluid op kanaal 999 en normale televisie doet het ook prima.

Als laatste redmiddel probeert de helpdeskmedewerker (die wat meer rechten heeft dan de vorige collega die ik eerder sprak) de kaart op afstand te resetten. Binnen 5 seconden.... BEELD! Alle zenders, haarscherp!

Mijn advies dus: bel de helpdesk en zeg dat ze je kaartje moeten handmatig moeten resetten! Dat werkt.