Discussie: Digitale tv/Hd
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 23 december 2008, 21:10
tweety61's schermafbeelding
tweety61 tweety61 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 december 2008
Locatie: Tilburg @home
Ziggo Internet: Z3 tv digitaal totaal volop bellen 24 uur
DTV: samsung d9401
Berichten: 26
Standaard Digitale tv/Hd

Bij deze even een berichtje omtrend de kwaliteit welke wordt voorgeschoteld en welke het werkelijk is.
Het enige voordeel dat wij als digitale kijker hebben van digitale tv is dat de mannetjes van ziggo precies weten wanneer waar en wat er wordt gekeken.
En daarmee houd het dan ook verder helemaal mee op.
Ik ben zelf eens kritisch gaan vergelijken tussen datgene wat er nu wordt aangeboden (Analoog, SD, HD) en wat het vroeger was (alleen analoog)
Alhoewel ik wel even uitdrukkelijk moet vermelden dat niet alleen ziggo hier aan schuldig is moet het wel even weg.
De kwaliteit die we nu krijgen via het analoge gedeelte is zo'n beetje gelijk aan de resolutie van een you tube video'tje.
Het beeld wat wordt gepresenteerd via het digitale SD netwerk kan met heel veel pijn en moeite VHS kwaliteit halen.
Uiteindelijk wat we via HD krijgen aangeboden komt overeen met de studio uitzendkwaliteit van +/- 10 jaar geleden via het analoge netwerk.
Het grote probleem zit hem in de manier van versturen.
Leuk hoor ned1 verzenden met een bitstream met een top van 8mb/s (VBR), maar men vergeet dat hierin alleen al voor pcm audio 1,5mb/s (vast) wordt opgesnoept, resultaat met alle wind mee berg af blijft er net 6,5 over.
Dan heb ik het nog niet over de pakketen die bij alkaar gefrot worden (10 zenders op een hoop zoals mtv,etc)
Deze gaan gemiddeld met 3,5-4,5 de duur uit waarvan overblijft een zielige 2-3mb/s voor video attributie.
Dit notabene bij muziek zenders, nou wil ik niet lullig doen of zo maar als er ergens anders dan bij een voetbalwedstrijd iets wordt "bewogen" dan zijn het toch wel videoclips en concerten.
Ik zt er hard aan te denken om die jan lul van een minister van de VVD is even aan te spreken dat als hij zo graag wil dat Nederland op de digitale toer gaat er ook op moet toezien dat een bepaalde minimale standaard wordt gehaald.
Het enige vershil wat er hoeft te zijn tussen analoog en digitaal is de eventuele ruis welke analoge distributie met zich meebrengt.
Echter dit wordt duidelijk om eigen belang "omlaag" geschroeft om de kijkers het "verschil" tussen analoog en digitaal duidelijk te maken.
Uit eigen ervaring weet ik dat als ik van een analoge bron in dit geval Laserdisc een kopie wil zetten op dvd ik minimaal op 9,6 mb/s moet gaan zitten waarvan het geluid in dolby digital wordt opgenomen met een bitstream van 256kb/s om er zeker van te zijn dat origineel en kopie gelijk zijn van elkaar.
Het meest lompe van het geheel is is dat de tv studio's zelf in Hd 3,5Gb/s zitten te werken (ja inderdaad ja 3,5GGGGb/s) en wij als kijker thuis er dan uiteindelijk een zielige 6,5mb/s van over houden.
Dit is dan mijn voorstel aan de kabelaars en tv bonzen
Zet ongeacht welke zender met een bistream van 12mb/s op het net waarvan het audio gedeelte (normaal stereo) in dolby digital op 256kb/s doe dit voor elke SD zender (heb je toch 3 zenders i.p.v. een in een pakket)
En zet het HD pakket op minimaal 19mb/s zodat we net aan de ondergrens zitten van officieel HD, ook hie het geluid zoveel mogelijk in dolby digital.
Overigens het laatste wordt bij een aantal HD zenders dus al gedaan.
Dit natuurlijk om toch nog een beetje vershil te krijgen tussen SD en HD
Even nog dit op deze link:http://members.home.nl/tweeti/test/
Zijn testbeelden te halen welke voornamelijk bij LCD behoorlijk zeer kunnen gaan doen.
Bij de eerste (lopende text) moet men letten op de onderste regel deze vertoond aardig wat "vervagings" effecten bij LCD speel je het zelfde af op een normale CRT heeft ie nergens last van (snelheid jongens snelheid!!!!)
Het zelfde gaat een beetje op voor de "digitale slinger" op zo'n LCD verhaal wordt het allemaal te snel op CRT niks mis mee.
Ik probeer er ook nog een clip op te zetten welke ik dus zelf van laserdisc heb omgezet naar DVD
Let op het gaat hiebij dus om een normaal pal signaal van maar 480 lijntjes!!!
Elke fatsoenlijke digitale aansluiting (tv) zou dit dus op zijn gemak moeten overtreffen.
In elk geval zou het analoge aanbod gelijkwaardig MOETEN zijn aan dit voorbeeld.
Ben benieuwd wat de reacties gaan worden deze keer.

Gr Pieter