Los bericht bekijken
  #1  
Oud 21 december 2008, 12:00
drummaatje's schermafbeelding
drummaatje drummaatje is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 november 2008
Locatie: Emmen / ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Samsung DCB-H360R
Berichten: 2
Standaard Audio signaal rechstreeks van settop box naar stereoinstallatie

Ik maak sinds kort gebruik van de Samsung DCB-H360R. Deze is via HDMI aangesloten op een PanasonicTH42PZ80. Alles tot op heden zonder problemen.

Soms laat ik het geluid van de TV via mijn stereoinstallatie lopen; via de analoge audiouitgang van de TV naar de stereo. Nu heeft de Samsung ook een audioauitgang. Als ik deze echter rechtstreeks (audio - audio) op de stereo aansluit is er geen geluid uit de stereo.

Normaliter is er via het setup-menu van een aangesloten apparaat wel de mogelijkheid om dit in te regelen. Zo is dat wel gelukt bij mijn blu-ray speler (via setup ingesteld dat de audio niet via HDMI moet gaan maar via audio naar de stereo)

Bij het lezen van de handleiding van de Samsung kom ik niet verder dan instelling HDMI A,B,C of D (audio-uitvoer). Waar deze letters voor staan wordt niet duidelijk uit de handleiding. Weet iemand of het mogelijk is om het audiosignaal rechtstreeks van de settopbox naar de stereo te laten lopen, terwijl uiteraard voor de videoweergave de HDMI in gebruik blijft?

Alvast bedankt, Dick