Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #906  
Oud 21 december 2008, 10:47
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gamelover Bekijk bericht
Jouw redenering klopt helemaal dat bij allebei het TCP/IP protocol van toepassing is.Alleen heb ik op forums gelezen dat bij ADSL 10% extra overhead van toepassing is (mss error correctie enz) tov kabel.
En dat zou zomaar kunnen kloppen want ik heb jarenlang een 4Mb verbinding met ADSL gehad waar ik max 412KB aan download uit kon slepen.Bij de kabel had ik met @home ook 4Mb, waar ik ong 460KB uit haalde.De opmerking dus :
ADSL delen door 10 en kabel delen door 8 zou dus zomaar kunnen kloppen.
Klopt helaas niet. Het tcp/ip protocol is om de data te versturen, het ADSL of kabel gebeuren is het transportmedium. Het tcp/ip protocol merkt geen verschil in transportmedium en heeft daar ook geen relatie aan mbt de overhead.

Waarom zie je dan dit verschil. Bij ADSL is het gebruikelijk om precies (in jou voorbeeld) 4Mbit te geven aan de abonnee, bij kabel is het gebruikelijk om net iets meer te geven als 4Mbit om het verlies in overhead te compenseren. Dit kan je ook zien/nagaan aan de hand van de getallen die je geeft. Bij delen door 8 is er geen overhead, dit is de puur theoretische waarde. Er is echter altijd overhead.
__________________