Discussie: Het grote Z3i topic
Los bericht bekijken
  #78  
Oud 21 december 2008, 01:07
Buster's schermafbeelding
Buster Buster is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 december 2008
Locatie: Delft Casema
Ziggo Internet: Z3i SBV5120E
Berichten: 14
Standaard

Aha, dank je voor het leren begrijpen, Cable modem termination system volgens wikipedia. Ik snap het nu bijna als dat verhaal lees. :
"Een CMTS verpakt IP paketten in een MPEG datastroom en die datastroom wordt vervolgens via QAM modulatie verzonden over een kabelnetwerk. Data vanaf een DOCSIS modem naar CMTS legt de omgekeerde weg af: het IP verkeer wordt uit de ontvangen datastroom gehaald en uitgekleed tot IP paketten." Slim bedacht hoor.Dan zitten de kasten bij mij in de wijk waarschijnlijk tussen de splitter en de combiner?

Als ik er wat over doorlees, op bv Technet, wat ik mij voorstel uit jou verhaal is dat bij de hardware die het cmts vertegenwoordigen het aantal channels voor down en upload verhoogd moet worden bij docsis 3.0. Dit kan dan ws met verschillende frequenties meer channels te maken Dus door het bijplaatsen van nieuwere apparaten dan onderstaand plaatje? Deze is uit 2002 voor 1300 users en ws niet voor meerdere channels en slechts 40 mbit:

A CMTS from ADC; The Cuda 1000 is a small CMTS from ADC that supports approximately 1,300 users. It provides one downstream port of 40 Mbps and up to 6 upstream ports of 10 Mbps each.