Discussie: Mededeling: Kan NIE mailen NIE
Los bericht bekijken
  #27  
Oud 20 december 2008, 00:19
no-bit's schermafbeelding
no-bit no-bit is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 december 2008
Locatie: Hertogenbosch @Home-Ziggo
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 32
Standaard

Abuse-Team is al langer op de hoogte van deze kwestie, ik verstuurde net weer een berichtje met alle in en outs, ze vertikken het gewoon en zullen er best wel een reden voor hebben. Vertellen ze mij dat ik het moet zien als straf dan rest mij alleen nog het clonen van een MAC adres uiteraard, maar ik zie dat niet als juiste weg en oplossing. Stel het geblokte IP wordt dan later weer weg gegeven aan jou buurman die er niets van snapt, dan zit jij ermee omdat jij mag komen helpen. Die kan dan ook niet mailen via de smtp.mail.nl poort 119 of mail.home.nl poort 25, de server wil immers niets van het geblokte IP nummer weten.

Let wel ik verstuurde geen spam en dat blijkt wel uit de ontvangers die de mail allemaal wenste. Poort 25 of 119 is niet geblokt in het modem omdat ik nog wel kan mailen via andere servers op poort 25 of 119, ook de Gmail server werkt prima. Ik schreef al eerder dat ik niet alleen vast zit aan het Ziggo gatje, kan zelfs wireless internetten via meerdere buren in de straat. Het gaat me om principe, stel dat eerder genoemde Marc mijn oude IP krijgt! Dan komt Ziggo weer op TV

Zoals je weet is ook een dynamisch IP-adres wat lastig als je beheerder bent van websites en forums omdat ook andere beheerders aan het IP dingen kunnen aflezen. Soms kan alleen een enkel IP als beheerder inloggen en moet ik weer wat configs aanpassen, kan ik dan niet meer inloggen omdat mijn IP is aangepast dat zal een andere beheerder dit moeten doen. Ik vind dat dat IP nummer van de lijst af moet en het liefst gisteren.

Groeten No-Bit.

Laatst gewijzigd door no-bit; 20 december 2008 om 02:16