Los bericht bekijken
  #38  
Oud 19 december 2008, 22:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Het digitenne signaal is niet per defenitie "hard", het is echter wel een signaal wat op lage niveau's al een vervelende storing kan veroorzaken.

Ja ziggo kan de kanalen vrij maken, maar als er dergelijke kanalen voor oa digitenne blijven bijkomen kunnen ze wel bezig blijven met aanpassen. Het probleem word veroorzaakt door niet voldoende afgeschermde kabels en dat is gewoon niet meer van deze tijd.
Toch kan dat niet onbeperkt, de digitenne zender staat in Veenendaal zelf en heeft meerdere zenders die totaal met vele kilowatts aan effectief uitgestraald vermogen uitzendt. Zelfs met een goede coax die 90dB of meer dempt kun je nog steeds problemen hebben als je heel dicht bij die zender in de buurt woont. Elke niet helemaal goed gemonteerde stekker van je huisinstallatie, of een beetje roest op de kabelaansluiting in je AOP kan dan al funest zijn. Ook directe instraling in je TV kan dan een oorzaak zijn. Het feit dat agentschap telecom de veldsterkte komt meten kan een goede indicatie zijn als die meetresultaten bekend worden. Je kan dan redelijk simpel uitrekenen hoeveel afscherming je bekabeling minimaal moet hebben.

Hier in de buurt zijn recent ook digitenne zenders bijgeplaatst en we hadden in de buurt vergelijkbare problemen (zie elders in dit forum). In veel gevallen was dit opgelost door betere huisinstallatie kabels, maar ook in een aantal gevallen bleek de afscherming van de groene kabel niet helemaal goed afgemonteerd en door die goed vast te zetten verdween ook het probleem. Ik hoop dat de monteur dat laatste ook even controleert (dat kun je zelf overigens ook alvast even doen)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....