Los bericht bekijken
  #198  
Oud 19 december 2008, 10:02
Akos's schermafbeelding
Akos Akos is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 december 2003
Locatie: 2133 Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra - WebStar Scientific Atlanta
DTV: Panasonic TU-DC40RD en CI+ module
Berichten: 97
Standaard

Groepsstoring sinds vrijdag 19 december 08.46 uur
Sinds enkele weken kunt u snelheidsverlies of packetloss ervaren wanneer uw oude provider Multikabel was. Wij werken hard aan een oplossing van dit probleem.
Onze excuses voor het ongemak.

Jawel! Nu staat er toch echt een duidelijke groepsstoring

Overigens heb ik zelf het gevoel dat nu (9:51) de snelheid uitstekend is. We zullen vanavond zien hoe en wat, maar het gaat de goede kant op.

Ik heb gisteravond ook een email gehad van Ziggo:

Via de website heeft u een vraag gesteld over "PC2133 - Klacht - Internet - Storing: Verbinding en ontvangst".


Op dit moment is nog niet voldoende duidelijk of het hier om een individueel probleem of een groepsstoring gaat. De packet loss die u waarneemt kan namelijk ook het gevolg zijn van de prioriteitsinstellingen van de betreffende link in ons netwerk. Als die namelijk een lage prioriteit toekent aan pingverzoeken en er is op dat moment sprake van veel data verkeer op die node dan zal het ping verzoek niet of nauwelijks behandeld worden en dat keert bij u dan terug als packet loss.
Mogelijk dat het probleem wordt veroorzaakt door uw modem; ik heb gezien dat er al een afspraak is gemaakt met een storingsmonteur. Mogelijk dat die dan ook al het probleem van de snelheid kan verhelpen.
Omdat het toch mogelijk is dat het hier wel degelijk een groepsstoring betreft heb ik uw klacht doorgezet naar de verantwoordelijke afdeling, die zal dan monitoren of er meer vergelijkbare klachten bij ons binnenkomen. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.


Het is onderhand wel duidelijk dat het om een groepsstoring gaat, maar de monteur zal zo wel komen. De helpdeskmedewerker zei dat m'n modem spontaan reset, maar aan het verhaal van Tja te horen, zou dat dus ook best wel eens de nachtelijke herverdeling kunnen zijn. We shall see..