Los bericht bekijken
  #193  
Oud 18 december 2008, 21:36
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tim van den ban Bekijk bericht
Vaak wordt rond 00:45 mijn modem offline gegooid (?) en daarna is alles weer een stuk beter. Ik heb geen verstand van de protocollen die Ziggo draait op haar servers, maar misschien helpt dit ook een beetje mee.

Mijn vrouw zegt dan "ze draaien updates" maar opzich zou dat mijn modem niet offline moeten gooien. Net alsof er een signaal stoort. Het reset uitzichzelf, en werkt daarna weer semi-best (terug naar erge vertraging maar geen spike lag).
Wat hier ook meespeelt zijn de coax-werkzaamheden in de regio. Wanneer modems door werkzaamheden (of storingen) offline gaan, komen ze vaak weer online op de downstreams met de lagere frequenties. Deze worden hierdoor voller dan de andere downstreams.

's Nachts draait er in het Multikabelnetwerk een script dat de modems weer netjes over alle downstreams verdeelt. Bij een wijziging in de downstream is het modem even offline. Wanneer je een snel abonnement hebt, heb je een grotere kans dat je modem verhuisd wordt, omdat deze zwaarder meetellen in de berekening voor de verdeling.

Wanneer alle coax werkzaamheden in de regio klaar zijn, zal dit veel minder vaak gaan gebeuren, omdat het herverdelen dan alleen nog nodig is door nieuwe klanten en klanten die hun snelheid wijzigen. Het kan dan maanden duren voordat je weer een onderbreking hebt.

Het verschil in snelheid voor en na de onderbreking heeft hiermee niet zoveel te maken, het is niet zo dat er downstreams overvol raken. Het is meer het tijdstip dat het gebeurt. De piek van het verkeer ligt tussen 20:00 en 22:00 maar na 0:00 begint de daling van het gehele verkeer in het netwerk pas echt door te zetten, waardoor de belasting van de switches en routers verderop in het netwerk, waar nu het probleem zit, sterk minder wordt.