Los bericht bekijken
  #179  
Oud 18 december 2008, 13:30
Tim van den ban's schermafbeelding
Tim van den ban Tim van den ban is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 december 2008
Locatie: Zwanenburg/Multikabel
Ziggo Internet: alles in 1 extra/Motorola
Berichten: 118
Standaard

Dan doe ik ook nog even wat feedback:

18:30 kwam ik thuis, mijn zoon zat te spelen op Counterstrike met een ping van 5 (!!!). Dat is ongeveer hetzelfde als aan de server vast zitten. Ik heb hem even laten begaan, heb daarna mijn WoW aangezet en in eerste instantie was mijn ms ongeveer 200 lager dan de rest van de week. Nog steeds niet goed, maar wel veel beter. Dit was rond 19:00-19:30. Vervolgens heb ik mijn modem gereset want er waren werkzaamheden in de buurt geweest en volgens de storingsboodschap moest ik dat doen (heeft u nog steeds problemen, probeer dan eerst...).

Hiervan werd het veel slechter ! Of dit er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar bij deze gemeld.

Ik ben om 23:00 weer online gegaan en toen was mijn signaal bij flagen zelfs redelijk goed (88ms) maar het ging in golven. Ik had toen geen enorme uitschieters meer en bleef onder de 300ms, maar dat zou nog minstens 150-200ms minder moeten zijn want ik kwam voorheen niet boven de 120 en zat rond de 75 op piekuren.

Pathping gedaan op beide tijdstippen, liet hetzelfde beeld zien. Ook een WinMTR gedraaid en die kwam tussen 25-48% loss uit op de al eerder vermelde IP. Ik zal vanavond even mijn printjes posten want ik zit nu op het werk.

Wel: Tijdens piekuren is mijn Download de helft van wat hij moet zijn. Upload is goed. Tijdens daluren haal ik 20/3 (zonder uitzondering). Package loss blijft op beide tijdstippen gelijk. Het gaat op en neer, is nooit minder dan 12-15% met uitschieters naar 40-45% op die ene node. Op de een of andere manier wordt een deel ervan wel weer gecorrigeerd en kom ik meestal tussen de 15-25% loss uit onder de lijn.

Wat ik nog wel even wil toevoegen, geen idee of het van belang is (heb het ook eerder aan helpdesk gemeld) is dit:

Ik heb nu niet meer iedere avond mijn PC aanstan vanaf thuiskomst. Toen ik nog raids deed wel (tot dit begon) en vaak had ik het gevoel dat er iemand een switch overhaalde, waarna het signaal opeens heel veel slechter werd. Het was al niet best, maar net alsof er een proces in werking gaat van de ene op de andere seconde waarna het signaal ook niet meer echt beter wordt. (dus niet een spike, meer een soort van "we schakelen nu op 33% capaciteit). Vaak wordt rond 00:45 mijn modem offline gegooid (?) en daarna is alles weer een stuk beter. Ik heb geen verstand van de protocollen die Ziggo draait op haar servers, maar misschien helpt dit ook een beetje mee.

Mijn vrouw zegt dan "ze draaien updates" maar opzich zou dat mijn modem niet offline moeten gooien. Net alsof er een signaal stoort. Het reset uitzichzelf, en werkt daarna weer semi-best (terug naar erge vertraging maar geen spike lag).
__________________
Cthulhu for World Domination

Laatst gewijzigd door Tim van den ban; 18 december 2008 om 13:48