Discussie: Blokvorming
Los bericht bekijken
  #30  
Oud 18 december 2008, 08:48
mxhans's schermafbeelding
mxhans mxhans is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2008
Locatie: Zoetermeer / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus (40/4), Ubee
DTV: Humax iHDR5050C
Berichten: 15
Standaard Witte strepen, af en toe zwart en blokvorming.

Witte strepen, af en toe zwart en blokvorming, langlopende problemen die een paar weken weg waren.

Dhr. TVdigitaal heeft met zijn opmerkingen over stoorzenders mij toch weer aan het denken gezet en gisterenavond, woensdag 17 december, heb ik toch nog maar eens kritisch alle aansluitingen en instellingen gecontroleerd. Ik realiseer mij ineens dat er sinds kort een kerstboom in de kamer staat met allerlei 'leuke' verlichtings-trafo's door de vrouw aangesloten. Dus, toen iedereen naar bed was, alle kerstverlichting uitgezet en nog maar eens geprobeerd. Dat was, jammer genoeg, niet de oplossing.
Toen alle antennekabels maar eens losgetrokken voor een onderzoek. Bij mij staat er in de antenne-kabel-ketting ook nog een oude VHS video recorder achter de decoder. Zo'n video-recorder voegt ook een antenne-signaal toe en nu bleek dat die op vrijwel dezelfde frequentie stond als NET5. Dat had ik nooit gemerkt omdat ik de video altijd via de scart afspeel. Ik heb dat veranderd en nu bleek mijn digitale ontvangst geheel vrij van storingen. Ik hoop dat dit inderdaad de oplossing is, want het was al laat en heb het nog niet lang kunnen controleren.
We roepen allemaal wel dat onze installatie goed is en de kabels goed (duur) zijn, maar toch heb ik weer iets bij mijzelf gevonden wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Laatst gewijzigd door mxhans; 18 december 2008 om 09:45