Discussie: Ziggo
Los bericht bekijken
  #15  
Oud 17 december 2008, 13:26
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zocor Bekijk bericht
Ik denk (maar wie ben ik) dat de hele hype rond CI+ veel te overtrokken is. Ik moet nog zien of (niet het tweede kwartaal) zelfs de tweede helft van 2009 gehaald wordt. Vergelijk het met de strijd die geleverd werd om HD-DVD en Blue-Ray hoelang heeft dat niet geduurd. En nog is de standaard niet echt bepaald. Ik zit mijn tijd wel uit met mijn DVB-C met CI, alles liever dan de gedwongen koop van een losse decoder die ook helemaal wordt uitgemolken (wel of geen HD bijvoorbeeld) en je wordt opgedrongen door het Ziggo kartel tegen veel te hoge prijzen.
Dat het afwachten is klopt, echter het zijn geen concurrerende standaarden. CI+ is CI met extra DRM mogelijkheden en moet de opvolger gaan worden zoals Blu-ray staat tot DVD. Het doel van Ziggo is juist actief een CAM te gaan ondersteunen die in lijn is met wat de contentproviders eisen (gedwongen encryptie op opnamen, limiteren van terugkijken en nog meer van dit soort akelige invloeden). Zo'n CAM zou dan een stuk goedkoper kunnen dan de Alphacrypt Classic, omdat deze specifiek voor Ziggo wordt gemaakt.

Persoonlijk vind ik die veredelde rekenmachine van Mascom veelste duur, maar de prijs is gebaseerd op de licenties die Mascom moet afdragen en dus volledig verklaarbaar. Liefst zou ik ook hebben dat er een CI module specifiek voor Ziggo zou komen tegen een schappelijke prijs, maar dat zit er niet in.