Discussie: Mededeling: Kan NIE mailen NIE
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 17 december 2008, 12:13
no-bit's schermafbeelding
no-bit no-bit is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 december 2008
Locatie: Hertogenbosch @Home-Ziggo
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 32
Standaard

Hatsiekiedee daar ist ie weer,

Wat antwoorden op de gestelde vragen en uiteraard een betere uitleg. Ik ben een van de mede-beheerders van een website en die heeft ruim 2000 leden, het gaat om een clubje dat de leden gratis registreerd en er is beslist geen spraken van commerciële opzet. De mails die verstuurd worden zijn zeer beperkt, slechts 2x per jaar en dan naar de gehele groep. Inhoud van het mailje was o.a. wat nieuwsbrief info, prettige feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

De ontvangers van de email hebben allemaal een email adres achter gelaten en zijn op de hoogte dat er slechts enkele mailtjes per jaar verzonden worden. Om het spammen juist tegen te gaan verstuur ik de mailtjes via een provider @home/@ziggo die je kunt vertrouwen, de mail-adressen houd ik zo goed mogelijk beschermt. Het mailtje zoals beschreven wil een iedereen wel ontvangen en is daarom alles behalve spam, de ontvanger bepaald of het wel of niet om spam gaat en niet alle software monitor programma's die overal draaien. Als voorbeeld melde Kaspersky dat het mailtje van het Abuseteam ook spam was "[!! SPAM] Ziggo [REF:77214980xxx]", nou sorry Kaspersky maar dat maak ik zelf wel uit.

Om de mailtjes te verzenden vond ik een auto mailer waarvan ik nu vind dat deze ook niet goed werkt, de software moet nml Bcc-en en niet alle mailtjes een voor een gaan verzenden. Een mailtje met 50 Bcc wordt gezien als een mail zo vertelde de helpdesk medewerker mij, kan ik 100 mailtjes per dag sturen (ja) dat is 100 x 50 en dan zijn alle mailtje met gemak weg. Om de server niet te belasten gebruikte ik de automailer zodat alles met interval weg gaat. Dat de limit in een aantal andere threads op het forum publiekelijk vermeld is zegt niets over mijn voorwaarden die bij mijn abbo horen. Ik vind het ook onnodig om aan te geven hoeveel vrienden ik heb en @home heeft daar ook nooit om gevraagd, uiteraard begrijp ik dat er controlle moet zijn maar @home/@ziggo neemt de slechte gewoontes van dit regel landje iets te snel over. Regels regels regels, om dan met FUP te gaan gooien "fair use" is ronduit onzin want de kop van @ziggo is heel duidelijk "Ziggo Alles-in-1 Basis: goedkoop bellen én onbeperkt internet".

Nee ik kraak @home/@ziggo niet af want ik blijf het een goede provider vinden, alleen de acties die ondernomen worden zoals het mij overkomt zijn te snel met het BIJL op tafel, dat is alles behalve fair te noemen. Ik heb nu al meerdere keren moeten bellen om de blokkade die mijn inziens niet terecht is op te heffen, dit zal ook zo snel mogelijk gebeuren werd me verteld. Het begrip "zo snel mogelijk" past perfect bij "fair use" mag ik wel stellen.

En betreffende het aantonen zoals ronvm schreef "Misschien moet je eerst aantonen dat er geen sprake is van 'spam' of iets anders kwalijks voordat je weer kunt mailen."

Ik moet helemaal niks aantonen, bedenk je wel dat je met je geld overal terecht kunt. Als overstappen net zo makkelijk was als het nemen van groene stroom dan zou @ziggo wel een toontje lager zingen vrees ik. Oplossing is heel simpel, stel een quota in dat een ieder max (x) mailtje mag aanbieden op smpt poort 25 en de rest kan dan morgen weer.

If (x) > 500 mail-accept is (0), dat kan zelfs een kind lezen.

Jongens alvast fijne feestdagen en de beste wensen want zoals jullie weten ik kan NIE MAILEN NIE.