Discussie: Blokvorming
Los bericht bekijken
  #23  
Oud 16 december 2008, 22:22
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TVdigitaal Bekijk bericht
Jullie bevindingen heb ik zelf bij de 360 op ons kantoor ook waargenomen alleen heb ik nog niet kunnen achterhalen waar de problemen vandaan komen. Heb wel het vermoeden dat er een bepaalde zender is die deze problemen veroorzaken. Helaas heb ik ze niet kunnen reproduceren.

Kunnen jullie de beelden beschrijven? Zie je net als ikzelf zag door het geblokte SD beeld een aantal frames van een HD kanaal? Zo ja welk HD kanaal? Hoe vaak heb je problemen? Heb je de problemen vaak als je na een bepaald kanaal kijkt?


Er zijn de laatste weken door ons geen wijzigingen gedaan maar wel door sommige programma aanbieders aan hun apparatuur. Heb dan ook het vermoeden dat ergens hier een oorzaak ligt mede omdat de problemen gebieds breed lijken voor te komen.

Jullie input is welkom en kan mij en mijn collega's helpen bij het reproduceren van de storing zodat we het kunnen oplossen.

De decoder geeft op (bij mij) sinds gisteren op alle zenders af en toe blokjes danwel groene strepen. Een minuut of 10 geleden liep het hele beeld vol met blokken, en verschijnt er door de storingen heen een roze achtig scherm bij mij (lijkt op een roze gebreide trui) zodra deze storing er is, maakt het niet meer uit naar welke zender je kijkt, het beeld is overal gelijk en niet meer naar te kijken.

Dit was gister ook het geval! kortom.... storing is om de paar minuten op elk willekeurige zender blokjesvorming danwel hapering van het geluid, en soms over het hele beeld ook op alle zenders blokken en geluid haperingen.....

Mijn signaal is 85%, BER waarden blijven vreemd genoeg wel netjes op 00000 staan (nog niet gekeken als storing op ergst is) en de decoders is rechtstreeks aangesloten op het AOP

Na het rebooten van de decoder is de ergste storing weer weg, maar blijven de haperingen in beeld en geluid.
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE