Los bericht bekijken
  #29  
Oud 15 december 2008, 15:01
spiffi's schermafbeelding
spiffi spiffi is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 december 2008
Locatie: Beverwijk Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus Motorla SBV5121E + Netgear WTR2000 300N+
DTV: Samsung DCB B270R en Humax IR fox C 2x Samsanung LCD HD(r) 100hz
Berichten: 50
Standaard

Toch ook maar aangemeld voor dit forum....veel gelezen en nu zelf maar even wat typene....dan is dat ook voor anderen goed te gebruiken (hoop ik)

Intro: Vandaag tot 3 keer contact gehad (via terugbelfunctie) met Ziggo.
Ik wilde mijn losse internet en televisieabbo omzetten in een alles in 1 pakket. Ik ben al in het bezit van internet Z1 en heb ook voor mijn tv al een digitale ontvanger en smartcard (standaard digitaal pakket). Dit werkt allemaal prima.
Om er niet op achteruit te gaan zou ik Alles in 1 Plus moeten nemen......Met dl 10 mb/s 1,5 upl snelheid. Dan zit standaard analoog/digitale tv bij en telefoon (met gratis onbeperkt bellen naar alle ziggo abonnee's...rest is ook wel goedkoop...)

Het koste de afgelopen week heel wat zoekwerk, bellen en emailen met diverse mensen, sites en Ziggo zelf; maar het lijkt nu duidelijk te zijn:

Bij het "gratis" krijgen of bij het kopen van een extra (twee, derde, vierde of vijde) decoder met smartcard kun je deze gewoon installeren en de smartcard activeren. Het standaard digitale tv pakket wordt dan kostenloos op de extra decoder(s) geleverd. Je beide smartcards staan dan in het systeem en werken beide op dezelfde naam.

Dus voor je basis televisie/radio abonnement betaal je niet nog een keer(dus gewoon je basis tv aansluiting), alleen voor de extra pakket-zenders waarvoor je al extra betaald.

Heb je op je eerste (hoofd) decoder Digitale tv met een pluspakket (welke dan ook) dan moet je tot op heden daar dan wel extra voor betalen (dit extra tarief is afhankelijk van je extra pakket) .

Volgens ziggo zijn ze druk bezig om de smartcardnummers te kunnen koppelen, waarbij het ook mogelijk is om de plus-paketten te kunnen koppelen tot max 5 decoders+smartcards. Naar verwachting zal dat per januari 2009 kunnen, maar dat is niet zeker. Er wordt door Ziggo gezegd in het eerste kwartaal van 2009 moet het gerealiseerd worden....

Kortom: Een extra digitale decoder...die kun je dus gewoon (zonder extra kosten) gebruiken om bijv in je slaapkamer ook digitale tv te hebben!!!
Heb je extra digitale zenders en wil je die ook op je extra decoder kunnen ontvangen? Tot het eerste kwartaal va 2009 moet je dan nog een keer de extra pluspakketkosten betalen.....daarna zeggen ze dat het te koppelen is en dat je ook op de slaapkamer gewoon voetbal, film of prn kijken!

Nog wat info: de 5 extra zenders die ze nu als actie aanbieden blijven standaard gratis in je pluspakket, maar wisselen steeds. Dus je hebt steeds wisselend 5 extra digitale zenders zonder kosten. (is natuurlijk leuk, maar bedoeld als lokkertje...)

De eerste twee weken ontvang je alle zenders gratis te zienb om je te lokken om pluspakketten te nemen. Als je niets extra aanmeldt vervalllen ales extra zenders en ontvang je gewoon het standaard digitale (ruime!) pakket met zenders zonder extra kosten (dus gewoon tv abbo a 15,90)

Het opsturen van de decoder (ongeacht welke, of dat je nieuwe of bessaande klant bent en of je nou een alles in 1 pakket neemt of gewoon een los onderdeel; kost altijd EUR 9,50)

Binnen ziggo (ook ook de website) is niet altijd alles duidelijkheid te krijgen. Ook als je belt zijn de medewerkers niet altijd goed op de hoogte van de ontwikkelingen/acties/werkwijzes/etc.
Ze zijn er druk mee bezig....net als wat extra (en betere/duidelijkere) info op de website van Ziggo.