Los bericht bekijken
  #2  
Oud 15 december 2008, 14:38
Only4Ziggo's schermafbeelding
Only4Ziggo Only4Ziggo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 december 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Z3i
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tim van den ban Bekijk bericht
Uncorrectable errors: Wat zijn het en moet de waarde -0- zijn ? Ik las ergens van wel, ik heb er zo'n 35000+ in de laatste twee dagen volgens het modem (Motorola)

Verder dtaat er dat er 1 MAC adress in het modem zou moeten staan. Ik heb er twee. Een op static (maar ik heb kabel ?) en een op dynamic. Er staat een PC op het modem nu, als ik mijn router er weer tussen zet zijn dat er 2 + 1 wifi. Router is vervangen recentelijk en een van de PC's ook. Maar ik heb nergens ooit iets static in gezet ?

Modem specialisten ergens ?

En dan: Heeft iemand uberhaupt een lijstje met wat waardes ongeveer moeten zijn ? En welke firmware ik zou moeten hebben ? Want volgens mij heb ik na 20 resets (doet ie bijna elke avond standaard uit zichzelf ?) nog steeds versie 1.0.
Als er 2 MAC adressen in het modem staan betekent dit dat er onlangs meerdere apparaten zijn aangesloten, om dit lijstje te wissen moet het modem van de spanning gehaald worden en vervolgens weer aanzetten. Het modem heeft overigens ook een eigen MAC.
Firmware versies zijn geen zaken waar de gebruiker zelf aan moet zitten, dan loop je zelfs het risico om het recht op garantie te laten vervallen.

Wat betreft die uncorrectables.
35000 valt op zich nog wel mee. Het hangt ook af van de correctables. Het gaat hier simpel gezegd om foutieve nulletjes en eentjes die door de standaard algorithms in het digitale signaal worden afgevangen en gerepareerd.

Als jouw modem zichzelf elke avond reset en de uncorrectables blijven oplopen zou ik contact opnemen met de helpdesk want hun kunnen aan de hand van de history van het modem zien of het modem instabiel is of dat het aan ruis in het signaal ligt.