Discussie: Tip! Inloggen op Ziggo Webspace
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 14 december 2008, 23:47
Thymen's schermafbeelding
Thymen Thymen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 december 2008
Locatie: Enschede @Home
Ziggo Internet: Z3
Berichten: 5
Standaard

Klopt, in XP deed ik dat ook altijd, en in Vista met mijn @home webspace.

Maar om een of andere reden loopt het in Vista niet soepel. Voor de @home webspace lukt het me nog om een netwerk locatie aan te maken, voor de ziggo webspace is het een kwestie van 10 keer schieten, één keer raak.

De bedoeling is om een netwerklocatie aan te maken, te herkennen aan het folder-icoontje met de verbinding naar de pijplijn. Bij het aanmaken van een netwerklocatie naar ziggo krijg je in de meeste gevallen het iccontje zónder die verbindingslijn. Het lijkt er dan op dat het werkt, maar na een herstart krijg je foutmeldingen. In beide gevallen zijn het Folder Shortcuts, maar er schijnt iets mis te gaan met webDAV of zo..

Na een keer of wat proberen kwam, als bij toeval, het juiste icoontje tevoorschijn, dus ik heb nu beide webspaces als web-folder shortcut toegangelijk zonder flauwekul. Echter, als ik het opnieuw probeer gaat het vaker mis dan goed. Snap het niet...

Het beschrevende dient eigenlijk ook alléén als vervanger van ftp-clients als bijvoorbeeld FileZilla. Je logt namelijk in beide gevallen alleen in op je Publieke Map.

Zou graag willen dat Ziggo op de site duidelijke, foolproof instructies gaf .... Maar tot dan: als je zoekende bent, doe met dit soort tips dan je voordeel. Het heeft mij nogal wat zoekwerk gekost...

Thymen