Los bericht bekijken
  #6  
Oud 14 december 2008, 10:05
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Akos Bekijk bericht
Ah, gevonden: Een EBITDA van 579 miljoen in 2007. Iets waar investeerders erg gevoelig voor zijn, want EBITDA (earnings before income tax, debt and ammortisation) geeft aan dat de inkomsten goed zijn, nog voordat je je schulden, belasting en ontwaarding hebt meegeteld.
Met andere woorden: Ze hebben vorig jaar wel verlies gemaakt (vanwege de samenvoeging), maar die inkomsten hebben een stijgende lijn.
Tja, EBITDA. Das natuurlijk een term die alleen bedrijven gebruiken die liever iets positiefs te melden hebben na voor de rest slechte cijfers.

Door analisten en accountants worden maatstaven als EBITDA ook wel smalend Earnings Before Bad Stuff Happens genoemd.

Maar linksom of rechtsom: het blijft een verlies.

Een positieve trend in EBIDTA en ARPU (Average Revenue per Unit, en units zijn wij als klant) beloofd natuurlijk wel beterschap, maar zolang er geen inkomsten genoeg zijn om rente, afschrijving en belasting te betalen heb je natuurlijk op de lange termijn wel een probleem als je eigenlijk ook je netwerk moet vernieuwen. Investeringen in je netwerk veroorzaken nml weer nieuwe afschrijvingen en interest.

Oh, en bedrijven met een positieve EBIDTA kunnen prima failliet gaan hoor.... Vraag maar aan de investeerders tijdens de dot com hype.

Of beter nog: de investeerders in UPC. UPC was beursgenoteerd, is failliet gegaan technisch en alleen gered doordat de oprichter van UPC tegen een compleet afzetter bod alle obligatie en aandeelhouders heeft afgekocht (die accepteerden onder het mom van liever een fractie dan niets).