Los bericht bekijken
  #38  
Oud 13 december 2008, 16:03
Flyskip's schermafbeelding
Flyskip Flyskip is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 december 2008
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: Ziggo Z2 / Motorola Kabelmodem sbv5120e
Berichten: 15
Standaard

Hallo,

Ik kreeg van de Sitecom helpdesk de volgende email. De strekking van het verhaal lijkt me duidelijk. Ziggo houdt zich op de vlakte, van hen ook een email gehad, dat het aan de router moet liggen. Geen woord over mijn klacht dat de wireless functie helemaal niet kan werken omdat er een structureel probleem is tussen een dynamisch ip en een vast ip adres. Ik ga kijken naar een Belkin router... en naar een andere provider.

:Sitecom helpdesk zegt:

LS,


Zoals u in het door u gestuurde modemlog heeft kunnen zien staan er wat critical (IGMP/ DHCP) errors in, hieruit kunnen we concluderen dat u inderdaad het slachtoffer bent van dit bij ons imiddels beruchte ziggo probleem.

U kunt weer internet krijgen door de modem en router 5 minuten van de stroom te halen, vervolgens eerst de modem weer aan te sluiten, even wachten tot alle lampjes weer branden en dan de router op het stroom, dan heeft u weer internet. echter maar tot het moment dat uw modem weer een nieuw IP-adres toegewezen krijgt, deze wordt niet overgenomen door een router, dat is het hele probleem met de instellingen van de modem van casema, hier zijn zij mee bezig ondertussen. Zodra de modem weer een nieuw adres krijgt valt uw internet weer uit en dient u het trucje met de stroom weer te herhalen.

Nogmaals onze excuses dat wij hiervoor geen oplossing hebben, alleen uw provider kan dit oplossen.

Bellen naar de supportlijn van ziggo heeft weinig zin omdat 9 van de 10 supportmedewerkers van ziggo hier geen kennis van (zeggen te) hebben, en deze kunnen de update van de modem ook niet ongedaan maken.
De technische mensen die de updates uitvoeren moeten een oplossing vinden, en pas als dit gebeurd is zult u dit merken aan een niet meer wegvallende verbinding.

Ziggo helpdesk zegt:


Als uw router goed geconfigureerd is, dan moet deze via een kabel gewoon functioneren. U kunt de router ook op een andere pc/laptop testen. Als dit ook niet werkt, moet u contact opnemen met Sitecom. Test u voor de zekerheid het modem rechtstreeks op uw computer, als dit werkt weet u dat het niet aan Ziggo kan liggen.