Los bericht bekijken
  #70  
Oud 12 december 2008, 19:41
Akos's schermafbeelding
Akos Akos is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 december 2003
Locatie: 2133 Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra - WebStar Scientific Atlanta
DTV: Panasonic TU-DC40RD en CI+ module
Berichten: 97
Standaard

Welkom op het forum, Remco. Helaas onder minder goede omstandigheden, maar desalniettemin: Welkom. Als je belt, kan je verwijzen naar dit topic op het forum, om te laten zien dat je niet alleen staat.

Je kan het treffen met de helpdesk medewerkers, maar er zijn er helaas ook bij die stug blijven volhouden dat het probleem zich bij jou thuis af speelt.

Zou je wat meer kunnen zeggen over welke newsserver je gebruikt? Even terug in dit topic werd WinMTR gebruikt. Zou je deze kunnen draaien naar je newsserver, en eventueel naar een andere source waar je geen problemen mee hebt?

Aan de rest van de lezers:

Ik ben overigens zelf met Wireshark (packet sniffing tool) nu wat aan het bekijken. Ik zie een hoop "TCP Dup Ack" en "TCP Previous Segment lost" meldingen naar mijn server. Bij uploaden gaat alles bijna foutloos! Bijna geen TCP Dup Ack's. Snelheid uploaden: 330Kb/s. Zelfde bestand weer terughalen: 30Kb/s.

Ik heb het pcap bestandje even naar een collega gestuurd, die wat meer los is op packetsniffing, maar van wat ik heb gegoogled, betekent het weinig goeds (dat pakketten in ieder geval kwijt raken in transmissie).

Ik bedenk mij ineens: Zouden de duplex settings ergens in het Ziggo netwerk veranderd kunnen zijn? Dat zou deze snelheidsproblemen kunnen verklaren, en al helemaal dat als er weinig mensen online zijn, de snelheid goed is, en met meerdere mensen deze verbinding gaat klapperen...Ik heb hetzelfde gezien met het maken van backups. Die snelheid stort in als de duplex settings van de netwerkkaarten verkeerd staan (de een op auto, de ander op full, bijvoorbeeld). Alles vast zetten op full duplex scheelde aanzienlijk. Anyway, just a thought.