Los bericht bekijken
  #26  
Oud 12 december 2008, 11:13
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Er is op dit moment is wettelijk aan de kabelaars opgelegd dat zij verplicht zijn nog een analoog pakket moeten doorgeven. Het aantal zenders is mij onbekend, maar dat verandert niets aan de zaak. Voor zover ik weet loopt het huidige besluit tot in elk geval 2011, vanaf daar zou de regering opnieuw een besluit moeten nemen.

Het analoge pakket bestaat uit een aantal onderdelen. Een zogenaamd "must-carry" pakket wat door de wetgever opgelegd is. Hier mag niemand behalve de wetgever verandering in aanbrengen. Dan volgt een pakket wat oa door de programmaraad word bepaald. Daarnaast blijven er nog een paar zenders over waar de kabelaar zelf de hand in heeft.

Het must-carry pakket is een pakket wat wettelijk gezien minimaal analoog over de kabel doorgegeven moet worden. Of de kabelaar het pakket wat oa door de programmaraad word bepaald wel mag beeindigen betwijfel ik ten sterkste.

Het is volgens mij oa om niet iedereen te verplichten zo'n "onhandige" decoder in huis te moeten hebben om nog tv te kunnen kijken. Het is ook nog niet zo lang geleden dat dat het analoge ethersignaal is uitgezet.

Digitaal mag een aanbieder doen en laten wat ze maar willen en mogen geheel zelf het pakket wat doorgegeven word vaststellen, dit in tegenstelling tot het analoge pakket.
__________________