Los bericht bekijken
  #25  
Oud 12 december 2008, 10:50
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Dat zal goed kunnen, echter is elke kabelaar op dit moment nog steeds verplicht om een bepaald pakket analoog door te geven.
Dat vraag ik me heel erg af. De huidige mediawet geeft wel aan welke zenders in ieder geval doorgegeven moeten worden, maar zegt daarbij niets over analoog of digitaal. De nieuwe mulitmediawet die er aan komt zegt wel wat over het doorgeven van de verplichtte zenders op analoog of digitaal (als een significant deel van de abonnees op die manier kijkt) Dus ik denk dat een kabelbedrijf ook nu wel volledig op digitaal zou mogen overgaan.

De meeste klanten (>60%)van kabelbedrijven kijken nog analoog, en zijn daar waarschijnlijk tevreden mee. Geen behoefte aan beter beeld of meer kanalen. Neem daarbij hou eenvoudig het is op te nemen DVD recorder, en een 2e of 3e TV aan te sluiten, en je begrijpt dat analoog kabelbedrijven een sterke concurrentie-positie geeft. Zelfs bij reclame voor hun digitale TV geven ze vaak aan dat je analoog gewoon houdt voor een 2e toestel.

Als kabelaars nu opeens analoog helemaal zouden uitschakelen, en zelfs als ze daarbij iedereen een gratis decoder zouden geven, zou KPN zich helemaal een ongeluk lachen. Klanten die gedwongen worden van een onhandige (in vergelijking met analoog) decoder gebruik te maken gaan nadenken over alternatieven. Digitenne is net zo onhandig, maar wel de helft goedkoper. En voor heel veel mensen is de kwaliteit goed genoeg.