Los bericht bekijken
  #61  
Oud 12 december 2008, 10:31
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tim van den ban Bekijk bericht
Helpdesk bij mij: je hebt de 9e een escalatie naar de TD gedaan, die moet voor de 14e opgepakt zijn. Dat is dus zondag. Ik wordt gebeld zodra ze iets gaan doen. Als ik voor volgende week woensdag niet gebeld wordt gaat spontaan de stekker eruit, wordt de rekening niet betaalt, en neem ik een andere ISP. Maar tot die tijd krijgen ze het voordeel van de twijfel want ik weet wel dat ze er iets aan proberen te doen. Of dat snel genoeg is, valt over te discussieren....
Voordat je dingen gaat doen die weleens meer gevolgen kunnen hebben dan je in de gaten hebt:

- Je zult contact met ziggo op moeten nemen om op te zeggen. Stoppen met betalen is geen opzegging.
- Je hebt een opzegtermijn van een maand bij ziggo
- Wil je deze termijn korter hebben zul je ze in gebreke moeten stellen omdat ze niet leveren wat ze moeten leveren. Een in gebreke stelling dient echter altijd schriftelijk te gebeuren. Ook dien je met een in gebreke stelling de aanbieder nog een (wettelijk) redelijke termijn (dat is in elk geval 2 weken) de tijd te geven om het probleem op te lossen. Die tijd start vanaf het moment waarop de brief bij de aanbieder binnenkomt en ze de brief dus gelezen kunnen hebben.

Wanneer je niet overgaat tot ingebreke stelling van ziggo heb je dus feitelijk een opzegtermijn (en betaalverplichting) van een maand. Wanneer je plotsklaps stopt met betalen staan ze in hun recht het resterende bedrag alsnog op andere wijze bij jou te vorderen. Een storingsmelding is op dat punt wettelijk gezien geen reden om onder die opzegtermijn uit te komen, hier is een ingebreke stelling voor nodig.

Natuurlijk kunnen ze het zonder al deze heisa oplossen en je weg laten gaan zonder consequenties, maar ze staan op dat punt dan wel in hun recht om aktie te kunnne ondernemen. Tenzij jijzelf eerst de benodigde stappen gaat doorlopen waardoor jij in je recht komt te staan en dat ook kan overleggen/bewijzen.

Aangezien ziggo geen gebruik meer maakt van contracten en je per maand kunt opzeggen heeft het traject van ingebreke stelling weinig extra dwangmiddel of voordeel. Het scheelt je max 1 a 2 weken abonnementsgeld maar je moet er wel veel energie in steken.
__________________