Los bericht bekijken
  #104  
Oud 12 december 2008, 09:28
Tim van den ban's schermafbeelding
Tim van den ban Tim van den ban is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 december 2008
Locatie: Zwanenburg/Multikabel
Ziggo Internet: alles in 1 extra/Motorola
Berichten: 118
Standaard

Het was overigens gisteravond een heel klein beetje beter na 22:00

19:30 thuis gekomen, gameserver aan en een snelheid van 3400ms. Traceroutes van een vriend van me opgevraagd, die heeft een crappy Wanadaoo adsl verbinding. Hij draaide dezelfde gameserver op 150ms. Pings gemaakt naar Startpagina.nl en Wowhead.com en ook daar flinke loss volgens mijn pingetje. Dus niet een Telia probleem maar schijnbaar een probleem van de hele wereld (behalve Ziggo ?). Alles nagekeken, helpdesk gebeld om te vragen hoever ze zijn met mijn probleem. Uiteraard hele discussie, omdat de dingen niet met elkaar in verband worden gebracht (omdat niemand pathpings maakt en aantoont dat er package loss is maar alleen traceroutes maakt waarop de vertraging niet te zien is) was mijn melding van 9/12 de eerste geweest en wordt die niet voor 14/12 serieus ter hand genomen door de Technische dienst.

Modem wordt doorgelezen door helpdesk, meneer u heeft package loss.... of toch niet....he nu weer wel...en nu weer niet.... ik vraag het even aan de TD.

Ik kan ook jullie slechts enkele dingen aanraden:

- Ping een internetsite of je newsserver of wat dan ook
- Maak een pathping of soortgelijke meting die aantoont dat er package loss is, op alle sites waar je naartoe inlogt (zodat ze niet kunnen zeggen dat het aan die server/site ligt)
- Blijf bellen

Het heeft alles met capaciteit te maken en of Ziggo er nu stiekem wel of niet van afweet doet er niet toe. Het moet gewoon opgelost worden en als die telefoontjes daarvoor nodig zijn, dan doen we dat maar. Maar wel goed voorbereiden voor je belt, anders wordt je nummer 374 op de lijst van "meneer, u heeft geen probleem".

Overigens geeft mijn speedtest.net tijdens de daluren nog steeds op en neer gaande resultaten en haal ik in de pieken de 20/3 echt wel. Maar het volgende moment is het de helft. En een ping naar Frankfurt is nog steeds 14-15ms. Dus daar is niets aan te zien, het is gewoon loss omdat het niet door de trechter komt. En is met alles dat buiten het Ziggo netwerk valt.