Los bericht bekijken
  #16  
Oud 11 december 2008, 23:02
Ran's schermafbeelding
Ran Ran is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: gem sittard-geleen-born @home
Berichten: 1
Standaard Beeldkwaliteit SD uitzendingen Ziggo: ervaringen 40W4500 bezitters

In de zoektocht naar een nieuwe TV kwam ik bij de sony 40w4500 uit (zeer goede reviews en binnen mijn budget). Ik heb digitale ontvangst via Ziggo en kijk meestal op ca 3 meter afstand. Op termijn komt er vast ook een blueray en of HTPC aan te hangen. Ik wil de ingebouwde tuner met een AlphaCrypt module gebruiken en gok erop dat Ziggo het zaakje niet op korte termijn zal blokkeren. De ingebouwde tuner schijnt het zeer goed te doen en het scheelt weer een losse HD tuner, bedrading en extra afstandsbediening.
Ik twijfel er niet aan dat de paar HD-zenders en Blueray films er schitterend uit zullen zien (met eigen ogen kunnen vaststellen bij de MM) maar ik maak me zorgen dat de kwaliteit bij gewone (digitale) SD uitzendingen van Ziggo onder de maat zullen zijn (slechter dan op mijn 15jaar oude kleine sony CRT-je?). In een winkel in sittard zag ik namelijk een paar SD uitzendingen op de 40w4500 en een paar andere HD-toestellen en schrok van het weinig gedetailleerde beeld, de onscherpte en compressieartefacten. Ik snap dat het opschalen van SD naar HD nu eenmaal zijn beperkingen heeft en onvolkomenheden zoals compressieartefacten wat vergroot op een HDTV (dubbeltje kan geen kwartje worden). Het signaal in de winkel zal ook wel niet zo best zijn geweest omdat er 8 toestellen op één HD-tuner gekoppeld waren maar toch?
Omdat (digitale) SD uitzendingen voorlopig gemeengoed blijven vraag ik me nu ernstig af of deze (of een andere) HDTV nu wel zo’n goede aankoop zal blijken te zijn. Op dit forum lees ik regelmatig zeer lovend over de 40w4500 (met losse HD-tuner of met de Alphacrypt module). Ik ben nu zeer benieuwd hoe de gebruikers de kwaliteit van de (digitale) SD-uitzendingen van Ziggo ervaren, mogelijk is de matige kwaliteit in de winkel geen goede graadmeter geweest en moet ik gewoon voor dit toestel gaan. Als iemand een goed alternatief weet (kleinere 37” ook geen probleem) dan hoor ik het graag.