Los bericht bekijken
  #18  
Oud 11 december 2008, 12:18
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Bij kabelinternet wordt je niet in een 'wijkcentrale' aangesloten. Het enige wat moet gebeuren is een modem bij je thuis plaatsen wat aangesloten wordt op je kabel-tv aansluitpunt in huis. Daar wordt je telefoon en internetkabel op aangesloten. Het enige wat buiten je huis soms nodig is om je aansluiting open te zetten voor retour-verkeer, maar dat is vaak al gedaan en daarvoor hoef je niet thuis te zijn.
Deze meneer heeft ook nog geen tv-signaal, er moet dus nog iets opengezet worden en hangt het er vanaf of ziggo mtaps (handmatig tap) of etaps (electronisch schakelbare taps) gebruikt.

Bij een mtap zal er een monteur naar de wijkkast/eindversterker moeten om de kabel voor de betreffende aansluiting op de tap aan te sluiten en zo het signaal open te zetten. Bij een mtap word hiermee zowel het down- als upstream signaal opengezet. Dit is bij een mtap niet los van elkaar te regelen.

Bij een etap kan met vanaf afstand het signaal voor de betreffende aansluiting aan uit of uit zetten, hierbij hoeft er geen monteur naar de wijkkast/eindversterker. Hiermee is het ook mogelijk om het down- en upstream signaal los van elkaar aan of uit te schakelen.
__________________