Los bericht bekijken
  #2  
Oud 11 december 2008, 09:30
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Het beste kun je eerst de tv direct op de plek waar de antenne het huis binnen komt aansluiten met een korte, goede, kabel. Op het moment dat je hier namelijk al ruis hebt zal een versterker vaak niet helpen. Je versterkt dan nl ook de ruis.

Als in deze situatie het beeld wel goed is dan zou je het best kunnen beginnen met het vervangen van de bekabeling en het gebruiken van goede aansluit kopjes op de kabel.

Bedenk je wel dat het beeld van een lcd tv bij analoge kabel altijd minder is dan dat van een oude crt tv. Dit komt doordat een crt tv gemaakt is voor die analoge resolutie, en de verwerking van dit signaal ook hier op afgestemd is. (Een kanon scant langs het het beeld om dit op te bouwen).
Bij een lcd is de resolutie van het scherm doorgaans hoger dan het analoge signaal waardoor het beeld bewerkt moet worden om weergegeven te kunnen worden. Hierbij speelt ruis eens zo erg mee. Elke pixel van deze hogere resolutie wordt in tegenstelling tot bij een crt dus zelf aangestuurd. Terwijl er dus per regel voor maar iets van 720 pixels informatie is wil een lcd er voor 1366 (hd ready) of zelfs 1920 (full hd) hebben.