Discussie: Vraag: Internetsnelheid
Los bericht bekijken
  #13  
Oud 10 december 2008, 22:46
Groenhu's schermafbeelding
Groenhu Groenhu is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 november 2008
Locatie: Hoorn / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Ubee EVW3200 WiFi
DTV: HUMAX PVR-9200c
Berichten: 5
Standaard

Goede tip Pablo! Ik ging echter tijdelijk (15 min) naar mijn normale snelheid maar het lijkt nu weer wat in te zakken? Misschien dat ik mijn pc eerst nog eens moet herstarten, maar zou ook aan de newsserver kunnen liggen.

Ik heb hier ook een Motorola SBV5121E staan en al weken lang problemen met de snelheid van mijn internet verbinding. Ik ben zelf van beroep network engineer en had eigenlijk alles al zo'n beetje uitgesloten. Het was voor mij dus duidelijk dat er iets aan de Ziggo zijde moest zijn veranderd. Maarja probeer dat zo'n muts op de supportdesk van Ziggo maar eens duidelijk te maken.

Gisteren dan ook bij mij eindelijk een Ziggo monteur langs geweest welke een andere splitter (UMU-01) heeft geplaatst. E.e.a. zou te maken hebben met een aanpassing die Ziggo op haar netwerk aan het doorvoeren is om hogere snelheden mogelijk te maken. De oude splitter (Tratec CFS-02/60) die ik had zou daardoor problemen zijn gaan geven op de doorlusdoos waar deze op zat. De monteur heeft ook bij mij met zijn eigen laptop getest, alles ging daarop goed. Echter op mijn pc nog niet maar dat was volgens hem te wijten aan mijn eigen wireless voorziening. Jammer dat ik niet zelf thuis was op dat moment!

Was nu weer aan het testen met mijn pc rechtstreeks aan de kabelmodem, wat nog steeds slecht ging. Dus maar weer eens neuzen in de Forums en ja hoor daar stond een goede tip! Wat ik echter nog niet kan plaatsen is dat het met de laptop van de Ziggo monteur in meerdere gevallen wel goed ging en bij eigen pc's pas na een reset van het modem?

De tip lijkt mij ieder geval wel van dermate grote waarde voor vele Ziggo gebruikers om hem op de hoofdpagina te vermelden! Misschien dat iemand van het MGV bestuur dit kan/wil regelen?

Peter