Los bericht bekijken
  #74  
Oud 10 december 2008, 06:10
le0n's schermafbeelding
le0n le0n is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 december 2008
Locatie: Ziggo/@Home
Ziggo Internet: All-in-one
DTV: Dreambox 7025+ (Kabel & Sateliet)
Berichten: 6
Standaard Nooit gemigreerd?

Ik heb sterk het gevoel dat men een groep klanten is vergeten te migreren. In augustus heb ik mijn Internet Z2 om laten zetten naar een Alles-In-1 Plus pakket. Redelijk snel ontving ik een nieuw startpakket met daarin een nieuw Motorola modem (met telefonie aansluitingen).

Het internet modem werkte direct, ik heb dus geen activatie code hoeven in te voeren. Direct viel mij op dat de snelheid onveranderd was, terwijl dat juist de reden was voor mij om over te stappen op het Alles-In-1 Plus pakket. Ik toen direct naar de helpdesk gebeld en die vertelden mij dat ivm de migratie naar Ziggo de nieuwe snelheid pas in oktober in zouden gaan. Eind oktober belde ik weer naar de helpdesk en die vertelden me dat de snelheidsaanpassing verzet was naar December.

Deze week besloot ik maar opnieuw te bellen naar de helpdesk. De eerste medewerkster controleerde mijn snelheid door de 100mb.bin test uit te voeren en constateerde inderdaad dat deze te langzaam is. Ze vertelde me dat ik de volgende dag opnieuw moest bellen naar de wijzigings-afdeling omdat mijn modem geactiveerd diende te worden om de nieuwe snelheid te verkrijgen.

De volgende dag belde ik deze afdeling en de eerste medewerkster die ik sprak vond het een dusdanig moelijk probleem dat ze maar besloot de lijn te verbreken. De 2e keer dat ik belde vertelde de medewerkster dat het probleem toch echt door de helpdesk opgelost diende te worden en ik werd weer doorverbonden.

De laatste medewerker ontdekte dat mijn hfc-macadres niet in het systeem bekend was. Helaas lukte het hem ook niet om het adres in te voeren omdat hij een foutmelding kreeg. Hij vroeg mij om het P-Nummer wat ik hem helaas niet kon verstrekken.

Ik heb alle formulieren doorgezocht maar de aansluitformulieren zijn eigenlijk @home documenten, geprint op Ziggo briefpapier, oftewel geprint via het oude systeem en dus zonder "P-nummer" (wat dat ook moge zijn ).

Nu moet ik mijn modem de hele nacht uit laten staan in de hoop dat de modem wordt verwijderd in de UBR, waardoor de UBR daarna de juiste gegevens gaat zoeken die bij mijn modem horen. Ik vertelde de medewerker al dat dit waarschijnlijk weinig zal gaan veranderen omdat ik afgelopen weekend een weekendje naar Parijs ben geweest en het modem dus al 4 dagen heeft uitgestaan...

Donderdag belt hij me terug, hopelijk dan een oplossing....

Volgens mij is Ziggo gewoon een aantal klanten vergeten te migreren. Zo werkt mijn emailadres ook niet op de Ziggo pagina terwijl deze wel op de @home webmail pagina werkt.

Uit de tijd dat ik bij UPC heb gewerkt weet ik dat een modem na het verkrijgen van het rf-signaal via tftp een configuratie bestand ophaalt waardoor de snelheid bepaald wordt. Mijn inziens staat die bij mij nog steeds verkeerd ingesteld. Waarschijnlijk omdat ik niet (of niet juist) gemigreerd ben. Mijn up- en downstream waardes zijn prima (te zien op 192.168.100.1) dus het sturen van een monteur zal het probleem niet gaan verhelpen.

Zelf overweeg ik om gewoon het abonnement op te zeggen en alles daarna opnieuw aan te vragen.