Los bericht bekijken
  #1  
Oud 10 december 2008, 01:07
AngelCode's schermafbeelding
AngelCode AngelCode is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2008
Locatie: Groningen/ Ziggo
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 2
Unhappy Linksys WRT160N --- geen internet

Goedendag allemaal,

Ik heb vorige week de Linksys WRT160N router aangeschaft. Dit om draadloos te kunnen internetten met mijn laptop en ps3.
Het zit nu zo dat ik dus niet de router goed ingesteld krijg op de modem om te kunnen internetten.
Ik probeerde eerst de setup van de router via de meegeleverde cd. Daar kreeg ik een error (kabel niet aangesloten ) en ging toen over naar handmatig de router instellen.
Nadat ik de router had ingestelt, had ik modem en router uit stroom gehaald. Daarna modem aan, gewacht totdat het helemaal aan ging en vervolgens router aangesloten en aangezet, tot slot laptop verbonden aan router. En Voila!!! Geen internet .
Ik heb daarna *tig andere manieren en instellingen geprobeerd voor de router, maar steeds geen internet.
Ik krijg wel internet als ik de laptop direct met de modem verbind.
Als laatst heb ik back to basic geprobeerd en router gereset. Toen hele zaak weer van stroom afgehaald en daarna eerst modem aan, gewacht... en daarna router aan, gewacht... en daarna aangesloten op laptop en nog steeds geen internet.
Nu ben ik niet echt een noob op dit gebied, maar ik zie nu echt niet wat er mis is en wat ik aan de router moet doen.
Wat ik overigens wel denk is dat er iets tussen de modem en router afspeelt en dat of de modem de juiste dingen niet doorgeeft of dat de router de informatie niet goed doorverwerkt of niet snapt.
En ik zit nu echt op het punt dat ik, als het zo vrolijk door blijft gaan, of de router tegen de muur aan smijt of de modem .
Heb hiervoor meerdere malen draadloos netwerk opgestelt met routers bij familie en vrienden enzo, maar dit is echt een raadsel.

Ik heb op verschillende forums gelezen dat de Motorola Modems niet echt goed overweg kunnen met deze Linksys router. Dit omdat Ziggo steeds een ander IP adres afgeeft en de router dit niet kan verwerken op een of andere manier. Als dit het probleem is, dan moet je toch wel iets kunnen instellen ofso. En ik heb gelezen dat mensen af en toe de router weer aan en uit moeten doen om weer verbinding te hebben, kan je hiervoor ook niet iets in de router instellen dat het automatisch zijn gegevens moet verversen.

Specs: motorola modem, Linkysys WRT160N router, Laptop op vista

Zou het heel ERG waarderen als er iemand mij wilt helpen en een oplossing weet of als iemand dezelfde router heeft, dat je dan ff je instellingen doorgeeft en dan doe ik precies hetzelfde en mss helpt dat.