Discussie: Website ?
Los bericht bekijken
  #121  
Oud 9 december 2008, 22:48
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

@thijsdegraaf:

Ik begrijp heel goed waar je heen wilt. Lees echter het bericht wat rmb24 verstuurd heeft aan Ziggo eens opnieuw.

Dit is niet om iemand aan te vallen, maar om aan te geven hoe de "denkpositie" verschil maakt. Ik pak nu even zijn voorbeeld eruit, had ook een ander kunnen zijn.

Jij denkt vanuit een positie waarin je voorkennis hebt, je precies weet waar het over gaat, en dus zijn sommige links logisch en is er geen verdere informatie nodig. Verplaats je nu eens in de positie van een medewerker die niet precies weet waar het over gaat. Dan zijn dat soort berichten vaag en onduidelijk en voorzien niet in voldoende informatie om die persoon een goed sluitend antwoord te kunnen laten geven.

Binnen ons bedrijf krijgen wij ook regelmatig met dit soort zaken te maken. Collega's die mailtjes naar de servicedesk sturen over een vraag/probleem die voor hun volledig logisch zijn, maar waar voor ons geen touw aan vast te knopen is zonder dat we moeten bellen waar het nu precies over gaat. Tickets die vanaf de 1e lijn naar de 2e lijn door gezet worden, waarvan de betreffende 1e lijns persoon het helemaal duidelijk vind, en de 2e lijn zit met een groot vraagteken boven het hoofd omdat niet precies blijkt wat er aan de hand is, foutmeldingen/informatie die ontbreekt etc.

Als je weet waar het over gaat heb je minder informatie nodig om een bericht over datgene te kunnen begrijpen omdat je over reeds meer/extra informatie beschikt.
__________________