Discussie: SMS Centrale
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 9 december 2008, 15:50
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Merkwaardig dat een tekstbericht wel ontvangen zou kunnen worden via Ziggo... mijn philips dect doet dat niet, en ook mijn siemens dect niet.
Beiden verwachten een nummer van de sms centrale,bij de siemens moet je daar een 0 achteraan programmeren,als er een sms binnenkomt gaat de bel 1 keer over,de telefoon herkent het nummer van de smscentrale en antwoord als een soort van modem.
Na ontvangst van het bericht gaat er een lampje knipperen.
Bij KPN werkt dat wel omdat daar het nummer van de smscentrale van bekend is, bij Ziggo werkt dat niet omdat je het ziggo telefoonnummer op moet geven en dat is niet bekend want Ziggo ondersteunt het niet.
Het omzetten naar een voice bericht gebeurt bij KPN,niet bij Ziggo.
Als ik de ziggo lijn inplug komt geen enkele sms binnen,plug ik de KPN lijn aan dan werkt het wel,overigens moet je je daar ook nog bij KPN voor aanmelden door eenmalig een sms te sturen naar het nummer van de smscentrale (of via de smscentrale naar een mobiel) zodat de centrale weet dat je sms-jes kan ontvangen.
Doe je dat niet dan levert ook kpn dit af als een tekstbericht. (ook als je binnen 6 maanden geen bericht verzonden of ontvangen hebt)
Als Ziggo het al zou ondersteunen moet je dus ook het smscentrale nummer hebben,dan naar Ziggo een sms versturen want Ziggo kan nooit weten dat jouw telefoon sms ondersteunt dus moet je het daar aanmelden.
Zowel bij versturen als ontvangen heb je dus het nummer van de Ziggo centrale nodig,dus ontvangen lijkt me onmogelijk en verzenden ook als je dat niet hebt.