Los bericht bekijken
  #23  
Oud 8 december 2008, 20:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gerritpieter Bekijk bericht
Geachte Excalibur,

Ik heb de proef op de som genomen en de TV voor de meterkast geplaatst. Daarna de door STAI geleverde kabel aangesloten op de splitter met keurmerk. Deze splitter zit dus direct aangesloten op de kabel die de woning binnenkomt. De TV aangezet en vastgesteld dat RTL4 nog steeds zeer veel ruis bevat. NL1, 2 en 3 geven wel een goed beeld.
Hoe nu verder?

Gerrit
In dat geval kun je ziggo bellen en om een monteur vragen. Grote kans dat er iets in je aansluiting niet goed zit. De "groene kabel" die in je meterkast uitkomt is soms niet helemaal goed afgemonteerd in de (TRAS100) aansluitdoos waardoor de afscherming van de coax van de groene kabel slecht contact maakt of onderbroken is. Dat kan een oorzaak zijn bijvoorbeeld. (of je moet zelf handig zijn en de groene-kabel aansluiting zelf willen controleren)

In elk geval zag je blijkbaar wel verbetering, dus je huisinstallatie zelf is ook niet helemaal goed, maar als RTL4 in de meterkast niet goed is moet dat ook verholpen worden.

Als je Ziggo belt om het probleem uit te leggen moet je er wel bij vertellen dat je de TV direct op het AOP gezet hebt in de meterkast, anders krijg je eerst weer het hele verhaal dat je betere kabels moet gebruiken.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....