Discussie: Storing: Kan niet opnemen
Los bericht bekijken
  #181  
Oud 8 december 2008, 19:28
MauriceW's schermafbeelding
MauriceW MauriceW is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 juni 2008
Locatie: -/Casema
DTV: Humax iHDR5050-C
Berichten: 358
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Slechts met een deel van de PVRs is het niet meer mogelijk om een deel van de zenders op te nemen, en daarbij is er ook nog een afhankelijkheid van de registratie van de smartcard voor opnames. Dus eigenlijk zou je moeten testen of opnemen nog mogelijk is met alle soorten PVRs op alle kanalen, al dan niet met geregistreerde smartcard. Dat levert honderden testgevallen op, die waarschijnlijk slecht te automatiseren zijn.
Honderden? Lijkt me ietwat overdreven. M.i. heb je per PVR slechts een beperkt aantal mogelijkheden:

- niet geregistreerde smartcard die na twee weken op zwart gaat
- geregistreerde smartcard met alleen basispakket
- geregistreerde smartcard met basis- en een extra pakket

Als je dan nog meerekent dat een smartcard al dan niet aan een specifieke PVR is gekoppeld komen er per PVR twee mogelijkheden bij, maakt totaal vijf.

Als je nu per PVR test of je zowel een basis- als een extra zender kunt opnemen betekent dit dus tien tests per PVR.

Als Ziggo dus vijf gecertificeerde PVR's heeft betekent dit een totaal van vijftig tests en dat lijkt me goed te doen. Je kunt natuurlijk nog veel meer mogelijke situaties bedenken, maar met deze tests kun je toch wel het overgrote deel van de mogelijkheden afdekken denk ik.

Daarnaast wil ik nogmaals aangeven dat ik het onbegrijpelijk vind dat de wijziging van vorige week niet wordt teruggedraaid. Dan zouden we tenminste weer gewoon een werkende situatie hebben voor de PVR-bezitters.

Maar Ziggo wil natuurlijk geen modderfiguur slaan t.o.v. de vele nieuwe klanten van wie ze de smartcard-registratie niet op tijd kunnen verwerken. Dus laten ze de bestaande trouwe klanten maar vallen als een baksteen...