Discussie: Storing: Kan niet opnemen
Los bericht bekijken
  #180  
Oud 8 december 2008, 19:20
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Ik snap en weet uit ervaring dat testen lastig is. Maar dat wil niet zeggen dat het dan maar geoorloofd is om een kritieke fout (en dat is dit) een week te laten bestaan. Bij elke change moet er een fall back of roll back bedacht zijn.

Ik werk zelf bij een bank. Uiteraard slipt daar ook wel iets door een test. Maar wij worden (terecht) gegrild tot zelfs de voorpagina's van alle kranten toe als door een fout internetbankieren een uur platlicht.
Als internet bankieren er een week uit zou liggen kunnen we denk ik de tent bij ons opdoeken.

Nu is de Cisco PVR uiteraard wat minder kritisch voor de samenleving dan internetbankieren, maar het toont aan dat het uiteraard een kwestie van resources is: geen storing na een change HOEFT een week te duren.

Maar in dit geval denk ik idd dat Ziggo de situatie voor de change (klanten die op zwart gingen voor de basiszenders vanwege veels te trage verwerking) en het mogelijke alternatief van geen codering (mag natuurlijk weer niet van de content providers, al vind ik dit wel erg gek bij publieke zenders, haal dan op zijn minst de vlag bij NED1,2,3 er af) erger vond dan die paar Cisco gebruikers die niets kunnen opnemen.

Al is ook die trage afhandeling van registraties voor smartcards wederom gewoon een kwestie van resources. Trek een blik uitzendkrachten open en je hebt het zo opgelost lijkt me.