Los bericht bekijken
  #15  
Oud 8 december 2008, 12:04
henkreyn's schermafbeelding
henkreyn henkreyn is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 november 2008
Locatie: Helvoirt Ziggo
Ziggo Internet: TV Digitaal Totaal + HDTV
DTV: Philips 42PFL9803 + Alphacrypt en Samsung DCB-850R
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kaboekieman Bekijk bericht
Beste allemaal.
Ik heb een Sony KDL 40L4000 LCD televisie gekocht met o.a. een ingebouwde DVB-C tuner. Het analoge beeld is goed te zien, echter als ik kritisch kijk zijn de pixels toch wel zichtbaar en is het beeld dus niet helemaal zuiver. Maar dat wist ik bij aanschaf.

Momenteel neem ik analoge televisie (standaard pakket) af bij Ziggo.

Ik wil graag digitaal gaan kijken. Echter een vereiste is dat ik GEEN gebruik wil maken van een externe kastje die ik dan aansluit op mijn Bravia.

Ik weet dat er een Alphacrypt CAM bestaat die te samen met een smartcard van Ziggo geactiveerd kan worden, zodat ik digitaal kan gaan kijken.

Nu is mijn vraag aan jullie ervaren gebruikers het volgende:

Kunnen jullie mij stap voor stap uitleggen wat jullie ervaring met dit pakket is. Met name de aanschaf, het aansluiten, het activeren en het kijken? De kosten van zo'n Alphacrypt CAM bij de Mediamarkt is 149.00 Euro, een smartcard van Ziggo bij de Mediamarkt was 30.00 Euro. Best veel geld dus (179.00 Euro) voor iets wat ik op de 'gok' moet kopen. Zijn er toevallig ook grote elektonica zaken (zoals de BCC, dixons of IT's online, etc.) die goedkoper zijn? Ik zou het enorm op prijs stellen als 1 of meerdere van jullie mij via dit forum kunnen helpen.

Het registreren bij Ziggo moet ik zelf doen. Na het eerder bellen met Ziggo (voor informatie) zei de telefoniste mij dat dit digitale televisie gratis was... klopt dit ook met jullie ervaringen?

Een andere zeer belangrijke vraag is het volgende: Ik heb meerdere televisies (maar liefst 5 stuks). Bij het aanvragen van digitale televisie (voor mijn Bravia) van Ziggo, kan ik dan op mijn resterende 4 televisies, gewoon mijn analoge signaal ontvangen?

Heel erg bedankt alsvast voor het antwoorden.
Jeroen

Antwoorden:
  1. Op internet is de Alphacrypt goedkoper te krijgen. Ik heb er zo'n 100 euro voor betaald
  2. Ik heb een Philips 42pfl9803H met een Alphacrypt. Gewoon de Alphacrypt met de ziggokaart erin plaatsen en zoeken naar digitale zenders. Fluitje van een cent. Mijn schoonvader heeft een Sony Bravia met een Alphacrypt en die werkt ook uitststekend. Beide geven fantastisch beeld. (De mijne iets beter beeld vind ik, maar da's persoonlijk.)
  3. Naast de Philips heb ik ook nog een digitale ontvanger met hardiskrecorder en nog drie analoge tv's. Die werken allemaal, ook tegelijkertijd.
  4. Voor de Philips TV heb ik een ziggokaart met een aantal pakketten, voor de digitale ontvanger heb ik een tweede kaart met het standaardpakket, eenmalige kosten zijn 30 euro, geen extra kosten voor abonnement
  5. Als je een nieuwe ziggokaart aanschaft werkt hij drie weken lang voor alle beschikbare zenders. Je moet een kaart invullen of per internet aanmelden wat voor abonnement je wil. Zonder extra pakketten heb je enkele zenders meer dan bij analoge tv en geen extra kosten. Ik heb de kaart ingevuld en na drie weken gratis alle zenders bekeken te hebben werd alles geblokkeerd. Ik heb toen als nog een aanmelding gedaan via internet (http://www.ziggo.nl/producten/televisie/digitale-ontvangers/smartcard-registreren)en een dag later deed hij het weer met alleen de standaard zenders.
Ik hoop dat dit de meeste vragen beantwoord.

Groet Henk