Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #801  
Oud 7 december 2008, 22:16
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jubbels Bekijk bericht
En het ligt nooit aan Ziggo??????????
Natuurlijk niet.......................................
De persoon waar ik op reageerde geeft aan dat hij nog niets van de snelheidsverhoging heeft gemerkt. Hij haalt wel de oude snelheid. Belangrijke vraag is dan: haal je met een speedtest wel de nieuwe verhoogde snelheid? Nee? Dan moet misschien het modem nog gereset worden. Ja? Dan heb je in elk geval de nieuwe snelheid. Als je vervolgens een strakke download haalt van 20mbit bij de betaalde nieuwsprovider (welke is onbekend) is het de vraag of zij het wel kunnen leveren? Wellicht te weinig lijntjes in gebruik waardoor de nieuwe snelheid behaalt kan worden? Als je maar 4 lijntjes open hebt staan, en de nieuws provider geeft max 5mbit per lijntje zul je meer lijntjes nodig hebben om boven de 20mbit uit te gaan komen.

Aangezien deze persoon meldt dat hij zijn oude snelheid wel "gewoon" behaald, dus 20mbit" denk ik niet dat er in deze situatie sprake is van een capaciteitsprobleem, maar eerder een config probleem of een probleem bij de nieuwsprovider.

Ik snap je punt, en natuurlijk is het goed mogelijk dat er een probleem bij ziggo is, maar de situatie die degene beschrijft waar ik op reageerde lijkt niet te duiden op een capaciteits probleem, omdat de 20mbit wel behaald word. Alle problemen met nieuws providers zonder verdere analyse of vragen gelijk maar op een bult harken en aan ziggo wijten zet ook geen zoden aan de dijk.
__________________