Los bericht bekijken
  #116  
Oud 7 december 2008, 13:03
Konijninhol's schermafbeelding
Konijninhol Konijninhol is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 december 2008
Locatie: @home
Ziggo Internet: z1
DTV: Humax iHDR5050-C (HD-PVR), Philips 37PF9731D, Panasonic DMR-EH57
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Dit is wel vreemd, wanneer je namelijk het RGB signaal van de decoder (SCART1) opneemt met je DVD/HD recorder zouden de verliezen echt minimaal moeten zijn, aangenomen natuurlijk dat je een fatsoenlijk bitrate gebruikt voor de opnames.
Ook met S-Video zou het beeld nog zeer goed moeten zijn.
Ik heb dit hier ook getest met o.a een Humax IR-FOX op een, weliswaar oudere, Panasonic DMR-E55 DVD recorder.

Enkele tips voor goede kwaliteit opnames:
  • Gebruik het RGB SCART decoder uitgangssignaal voor de maximale opnamekwaliteit. S-Video zal ook nog een zeer goed resultaat geven maar probeer in ieder geval composiet (CVBS) te vermijden
  • Zet bij opname van RGB/S-Video het Comb filter uit van de DVD recorder, dit heeft alleen een gunstig effect bij het opnemen van composiet (CVBS).
  • Je kunt bij de Panasonic het inkomende decoder SCART signaal eenvoudig doorlussen door de SCART/EXT ingang van de recorder te configureren voor 'decoder'.
  • Je kunt ook de zogenaamde EXT link functie gebruiken. Hierbij start de recorder automatisch een opname zodra er een videosignaal op een van de ingestelde SCART ingangen komt te staan. In combinatie met de timer/standby functie van de decoder zou je op deze wijze eenvoudig opnames kunnen maken met behulp van de EPG van de decoder.
Dank je wel! Ik zal het bestuderen (als de TV buiten gebruik is bij de gezinsleden) en dan eventueel nog reageren!