Los bericht bekijken
  #115  
Oud 7 december 2008, 12:59
gees's schermafbeelding
gees gees is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 november 2008
Locatie: Parkstad@home
Ziggo Internet: Kabel:Z1 ADSL: Orange/Online 10+Mb/s
DTV: HUMAX iHDR-5050C | HDMI | PHILIPS 42PES0001/D
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Konijninhol Bekijk bericht
Daar kan ik het mee eens zijn! Ik blijf met vragen zitten...
Ik heb best het een en ander geleerd van dit forum, maar
1). kan iemand mij ook zeggen hoe het eigenlijk zit met Ziggo? Ik ben gebonden aan Ziggo door de kabel, maar moet ik nu perse een gecertificeerde decoder/PVR aanschaffen? En kan dat bij elke winkel? Ik vind de Ziggo site er rommelig en onduidelijk uitzien en wat ik uit de media en van winkels heb vernomen nodigt niet bepaald uit om met Ziggo zaken te gaan doen.
...
Kort en simpel: Het signal dat Ziggo uitzendt is versleuteld. Je hebt en door Ziggo ondersteund toestel nodig om het signaal onversleuteld te kunnen ontvangen en opnemen. Het maakt niets uit waar je het koopt. Je mag een toestel ook zelf in elkaar zetten, maar dan heb je nog geen sleutel...

Tevens kan Ziggo de firmware van "hun" toestellen -ook van de nieuwe HUMAX PVR- via het uitgezonden signaal op elk moment updaten (=o.a. de versleuteling veranderen!) en wordt bij elke uitzending een digitale code meegestuurd, die in combinatie met je toestel (firmware, CAM, smart card) bepaald of je mag opnemen, wat je kunt opnemen en hoe, SD of HD, versleuteld/onversleuteld=wel of niet bewerken/archiveren etc).

Dit kan wel eens tot problemen leiden zoals sinds afgelopen week vele gebruikers hebben ondervonden: ze kunnen niet meer opnemen.
En als ze niet op deze site komen, zullen ze wel denken dat hun toestel defect is en dit misschien ter reparatie aanbieden ...

In feite wordt je(?) PVR dmv het uitgezonden digitale signaal icm met de proprietaire hardware door Ziggo min of meer beheerd. Maar dat, en hoe en wat, staat niet op hun website. En overstappen op sateliet of Digitenne is geen echte keuze.

De signaalkwaliteit van Ziggo is door de Consumentenbond in November als beste beoordeeld.
Als de technisch onderlegde Ziggo-medewerkers die hier -waarschijnlijk in hun vrije tijd posten - de Ziggo-website van betere informatie zouden voorzien, was dat al een hele stap vooruit. Of is de Ziggo-site het domain van de "gebakken lucht" medewerkers?

Edit:
"Komt bij dat tot niet heel lang geleden het analoge kijken op de HD TV (Philips ambilight 2007) nog redelijk was, maar sinds kort zit er ruis op. Ik vermoed omdat Ziggo de bandbreedte zit te verkleinen?"
Dit zou ook aan de signaalsterkte van het inkomend signaal liggen.
Ziggo heeft bij mij 4 jaar geleden het signaal van 70-80 dBuV naar 60 dbuV teruggezet (minimale specificatie volgens monteur). Heb toen en een antenneversterker moeten plaatsen (100Euro), het kabelmodem eruit moeten gooien en ben op ADSL overgestapt.

Laatst gewijzigd door gees; 7 december 2008 om 13:27 Reden: toevoeging mbt ruis op analoog