Discussie: Geen opname
Los bericht bekijken
  #58  
Oud 7 december 2008, 10:46
ewk's schermafbeelding
ewk ewk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 december 2008
Locatie: Utrecht Casema
Ziggo Internet: TV
DTV: Siemens M750C IR Humax 5050c
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FranK@ Bekijk bericht
Alles wat er bij mij is opgenomen in de periode dat weer (eventjes) werkte geeft bij afspelen nu zwart beeld.
Toen de storing was opgelost kon ik de opname wel bekijken, nu er weer storing is geeft diezelfde opname opeens zwart beeld..
Geld trouwens weer voor alleen de zenders in het basispakket...

Hoe kan dat eigenlijk dat een opname die eerst wel werkt nu opeens zwart beeld geeft. Een opname is toch een opname daar wordt achteraf toch niks aan versleuteld???? (of vraag ik nu iets heel doms)
Ik ken niet precies de specificaties van het versleutelen van Irdeto, maar het zal wel als volgt gaan. Bij het ontvangen krijgt de Siemens het sein 'versleuteld opslaan". Dan wordt de sleutel van de smartcard gehaald. Als die er niet is: dan de E19 fout. Als die er wel is, wordt versleuteld met die sleutel. Bij het teruglezen wordt opnieuw de sleutel van de smartcard gebruikt om te ontsleutelen. Als de sleutel er niet is of de verkeerde sleutel: zwart beeld.

Ergo: nadat het even werkte kreeg je een nieuwe sleutel denk ik zo.
En trouwens, de Siemens heeft nogal last van te weinig CPU power. Dat er nu versleuteld en ontsleuteld moet worden betekent dus een aanslag op de CPU. Dus krijgen we vast weer last van hikjes en zo .

Hopen dat het gesleutel snel voorbij is en dat het seintje vanaf het netwerk er weer af gaat. Ik wacht maandag af.......