Los bericht bekijken
  #46  
Oud 6 december 2008, 18:12
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TipX Bekijk bericht
Laten we eerlijk zijn, wie kijkt er naar al die regionale zenders? Wat heb ik van doen met Brabant tv of tv uit Limburg? Natuurlijk leuk voor die mensen daar, maar voor mij hoeft het niet.
Inderdaad, voor jou hoeven deze kanalen misschien niet. Maar het is geen toeval dat bij Ziggo alle regionale omroepen (ook van buiten het verzorgingsgebied) worden doorgegeven. "Vroeger" had @Home alleen alle regionalen uit haar eigen gebied. Dat toen overal alle regionalen werden doorgeven was min of meer per ongeluk, dat was eenvoudiger (goedkoper) dan per regio een andere zender doorgeven.

Het bleek dat dit door klanten gewaardeerd werd, en daarna is besloten om alle regionale omroepen te gaan doorgeven. (vanwege vraag uit de markt dus) Dus blijkbaar zijn er mensen waarvoor dat wel 'hoeft'. En misschien hoeven die geen BBC-HD...

Daarnaast staat er in de nieuwe multimediawet die er aan komt dat kabelbedrijven verplicht worden om digitaal in ieder geval ook de regionale omroepen van aangrenzende provincies door te geven. Dat zijn er al snel 4 of 5, afhankelijk van de provincie. Maar dit terzijde.

Maar laten we de vraag eens interessanter maken, zouden BBC3, 4 en BBC Prime weg mogen om ruimte te maken voor BBC-HD?