Los bericht bekijken
  #45  
Oud 6 december 2008, 18:05
Humaxfan's schermafbeelding
Humaxfan Humaxfan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2008
Locatie: Winschoten/Online
Ziggo Internet: online 20MB
DTV: Humax IRHD-5050
Berichten: 257
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Nee, dat is niet de conclusie die ik getrokken heb uit de HD-dagen update. Zowel RTL als SBS waren erg terughoudend over wanneer ze zouden beginnen met HDTV. Beide willen ze extra geld zien, van distibuteurs en/of kijkers. Pas als dat geregeld is gaan ze beginnen met HDTV. RTL gaf aan dan met alle zenders tegelijk in HD te willen beginnen, SBS gaf aan dan waarschijnlijk als eerste met Net5 te beginnen, omdat vrij veel van die content al in HD beschikbaar is. Na wat doorvragen gaf Eric Eljon van SBS aan dat het technisch eind Q1 2009 zou kunnen, niet dat ze dan zouden beginnen. Zie ook het Immovator verslag.

De commercielen willen extra betaald krijgen voor HD, en Ziggo wil de HD-versies van de gewone basiszenders in het basispakket stoppen, zonder extra kosten voor de consument. Dan blijft de vraag wie de rekening gaat betalen. Zolang dat niet opgelost is gaan de commerciŽlen niet in HD uitzenden.

Dan heb ik het te optimistisch gelezen.

En het is idd belachelijk dat de commerciŽle zenders extra geld willen zien. Mits alle commerciŽle zenders in een keer over gaan en je dan de keuze hebt tussen basis SD pakket of basis HD pakket.

BBC HD mag van mij in het HD pakket van 3.95 Dan gaat Ziggo dit pakket ook meer verkopen. Want de vraag naar BBC HD is toch erg groot. en niet alleen bij ziggo ook upc klanten vragen veel om BBC HD.